Bērnības takas izstaigātas! Atrastas trīs sirsnīgākās dziesmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto.

25.septembra vakarā TV3 muzikālais šovs «Mūsu Zelta dziesma» ļāva atgriezties bērnībā un izdziedāt dziesmas, kuras, pavisam maziņiem esot, mammas dziedājušas pirms miega, un ne tikai. Šova studijā skanēja «Pasaciņa», «Circenīša Ziemassvētki», «Zilais putniņš», «Mammu, es gribu!» un daudzas citas sirsnīgas un mīļas meldijas. Žūrijas komisija un skatītāji vakar lēma, ka pusfinālā jau iekļuvušajām dziesmām pievienojas «Zelta sietiņš», «Kad man maziņam» un «Circenīša Ziemassvētki».

Žūrijas komisija Rozes Stiebras, Daigas Mazvērsītes, Elitas Patmalnieces, Mārtiņa Brauna, Andra Sejāna, Jāna Stībeļa, Normunda Jakušonoka, Marta Kristiana Kalniņa, Valda Liepiņa un Inta Teterovska sastāvā vērtēju izskanējušos priekšnesumus.

  • Pirmā uz «Mūsu Zelta dziesma» skatuves kāpa Anija Putniņa, kura slimības laikā aizvietoja Ivo Fominu. Viņa izpildīja dziesmu «Pasaciņa», kuras mūzikas autors ir Zigmars Liepiņš, bet vārdi nāk no Aspazijas dzejoļa.  Sniegumu vērtēja režisore R.Stiebra, kura zināja stāstīt vairāk par multfilmas un arī dziesmas «Pasaciņa» tapšanu.
  • Tad uz skatuves par līksmību rūpējas Dace Upīte, kura rokenrola noskaņās izpildīja grupas «Dzeguzīte» teju vai par himnu dēvēto dziesmu «Anniņa vanniņā». Atraktīvo un jestro priekšnesumu vērtēja «Dzeguzītes» pārstāvji un arī šova dalībnieki Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters.
  • Pēc tam ar aizkustinošu un patiesi sirsnīgu priekšnesumu uzstājās Nikolajs Puzikovs kopā ar Zani Zaļkalniņu, kuri izdziedāja «Circenīša Ziemassvētkus». Šo emocionālo uzstāšanos vērtēja grupas «Cosmos» pārstāvis Andris Sejāns, kuri arī radījuši šai dziesmai savu versiju.
  • Tad par krietnu optimisma devu gādāja Andris Ērglis, uzstājoties ar J.Stībeļa dziesmu «Glāze piena», sniegumu vērtēja pats dziesmas autors.
  • Nākamā dziesma, kura izskanēja šovā «Mūsu Zelta» dziesma, tapusi pirms 40 gadiem un iekļauta jau toreiz radītajā multiplikācijas filmā. Tā savu tīro, gaišo, dzidro skanējumu iznesusi cauri gadsimtiem. «Zelta sietiņu» vakar izpildīja Kārlis Būmeisters, arī šo priekšnesumu vērtēja režisore R.Stiebra.
  • Tad uz skatuves kāpa Elīna Seile un saksofonu kvartets «N[ex]t move», lai izpildītu dziesmu «Mammu, es gribu!». Jauno sieviešu priekšnesumu vērtēja mūzikas un teksta autors M.Brauns, kurš visiem par pārsteigumu pats kāpa uz skatuves, lai lustīgās noskaņās uzdziedātu šo jestro dziesmiņu. 
  • Pēc tam Samanta Tīna kopā ar M.Kristianu Kalniņu izpildīja dziesmu «Zilais putniņš», pats M.Kristians Kalniņš pēc priekšnesuma atklāja ko vairāk par dziesmas nozīmi savā dzīvē.
  • Tad uz skatuves kāpa trīs mazas jaunkundzes un Diāna Pīrāgs, lai kopā izdziedātu Gunta Veita un Dagnijas Dreikas sapņu zemi «Disnejlendu».
  • Nākamā šovā izskanējusī dziesma bija Valtera Frīdenberga versija «Kad man maziņam», kuru vērtēja un komentēja Dailes teātra aktieris un režisors Valdis Liepiņš.
  • Šovu «Mūsu Zelta dziesma» noslēdza Emīls Balceris, kurš neparastā un gluži vai psihodēliskā versijā izpildīja dziesmu «Pīrādziņ, nāc ārā!». Sniegumu vērtēja grupas «Labvēlīgais tips» pārstāvis N.Jakušonoks un, protams, pats šova vadītājs Andris Freidenfelds.

Pēc visu jauno dziedātāju priekšnesumu noklausīšanās ar Nika Matvejeva un Marata Samauska dziesmu «Šūpuļdziesma» no albuma «Šūpuļdziesma» uzstājās Marija Naumova, kura uz īsu brīdi iegriezusies Latvijā. Kamēr skanēja M.Naumovas priekšnesums, skatītāji un žūrijas komisija lika pēdējos punktus uz «i», lai noteiktu, kuras trīs dziesmas ceļos uz šova «Mūsu Zelta» dziesma pusfinālu.

25.septembrī skatītāji un žūrijas komisija lēma, ka pusfināla dziesmu lādei pievienojas «Kad man maziņam», «Circenīša Ziemassvētki» un «Zelta sietiņš». Atgādinot, pusfinālā jau iekļuvušas «Dūdieviņš», «Cielaviņa», «Par rozēm», «Lūgums», «Ja Tu man esi», «Tu un es», «Lilioma dziesma», «Mēmā dziesma» un «Mēs pārtiekam viens no otra».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu