Šķēles ģimenes uzņēmumu grupu papildina divas jaunas kompānijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ekspremjera Andra Šķēles ģimenes uzņēmumu grupu papildinājušas divas jaunas kompānijas, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA «Lursoft» informācija.

SIA «Inpo 19» un SIA «Inpo 20» reģistrētas 21.septembrī. Abu uzņēmumu pamatkapitāls ir 2000 latu un to valdes priekšsēdētājs ir Šķēles biznesa partneris Edgars Šķenders, bet īpašniece - «Privāto aktīvu pārvalde» (PAP).

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja uzņēmumu pārstāvis Juris Pētersons, tie «izveidoti turpmākajiem projektiem, kuri patlaban vēl atrodas izpētes stadijā».

«Sabiedrības ar ierobežotu atbildību «Inpo» tiek veidotas, plānojot PAP grupas ieguldījumu projektus. Katrs ieguldījums ir saistīts ar biznesa risku. Ar atsevišķas juridiskas personas izveidi PAP veicina attiecīgā ieguldījuma risku samazināšanu, palielina projekta likviditāti, kā arī nodrošina darījumu un nodokļu nomaksas procesu caurspīdību,» sacīja Pētersons.

Sīkāka informācija par plānotajiem projektiem netiek atklāta.

Kā ziņots, visu iepriekš reģistrēto SIA «Inpo» īpašniece ir PAP, savukārt PAP īpašniece ir SIA «Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem» (SPI).

Pērn SPI īpašnieku sarakstā notika izmaiņas - 10% kapitāldaļu no Šķēles biznesa partnera Šķendera pārņēmusi cita viņa partnera - finansista Harija Krongorna - dzīvesbiedre Iveta Smilga-Krongorne.

Līdz ar to patlaban SPI, kas pārvalda investīcijas dažādos projektos, pieder Šķēles dzīvesbiedrei Kristiānai Lībanei-Šķēlei - 30%, meitām Madarai Šķēlei - 25% un Anetei Šķēlei-Pētersonei - 25%, Šķenderim - 10% un Smilgai-Krongornei - 10%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu