Domburs: LTV ir vēl dažs labs profesionāls nišas žurnālists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Televīzijā (LTV) vēl ir dažs labs profesionāls nišas žurnālists, piemēram, kultūras vai sporta jomā, biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja kādreizējā LTV raidījuma «Kas notiek Latvijā?» vadītājs Jānis Domburs.

Domburs norāda, ka visi profesionālie žurnālisti tomēr vēl nav pametuši sabiedrisko televīziju, taču problēmas ar analītisko diskusiju raidījumu vadītājiem pastāv jau neskaitāmus gadus un nevar tikt atrisinātas vienā dienā, Vienlaikus Domburs atzīst, ka LTV ir atsevišķi kopējam tirgus līmenim atbilstoši reportējošie žurnālisti.

«Komerciālās televīzijas šādus žurnālistus neaudzina, savukārt citi mediji to nevar izdarīt, jo kadrs tomēr ir kadrs, un ne katrs spēj nostāties kameras priekšā. Tādēļ ir divi retoriski jautājumi - ko tagad darīt patlaban esošajai LTV vadībai vai arī ko tagad darīt ar patlaban esošo LTV vadību,» sacīja Domburs.

Viņš uzsver, ka ikviens saprot, ka jebkura pieredzējuša speciālista vietā var nākt jauns, kurš ar laiku iepriekšējo arī spēs kvalitatīvi aizvietot, taču ir tikai nedaudzi, kuri uzreiz var produktīvi stāties aizgājušo vietā.

«Varbūt ir iespējams, ka patlaban aizgājušo žurnālistu vietā LTV sāktu strādāt jauni. Bet izmeklējošajā žurnālistikā jābūt gadiem ilgām pazīšanām, jābūt saviem avotiem, pieredzei, kas nerodas vienā dienā. Turklāt LTV neviens netur redakcionālo bildi. LTV pastāv tikai atomu līmeņa peldošas saliņas. Ikdienas pseidonotikumu plūsmā nav vai ir ļoti maz stratēģiska līmeņa vadības uzstādījumu, un LTV nav tie, kas būtu gatavi strādāt ar jaunajiem,» uzskata Domburs.

Bijušais «Kas notiek Latvijā?» vadītājs klāsta, ka sarunas ar LTV vadību par viņa darba turpināšanu palikušas iepriekšējā stadijā un nekādus citus piedāvājumus Domburs nav saņēmis. «Palieku pie iepriekšējiem saviem uzstādījumiem veiksmīgas sadarbības turpināšanai - kvalitatīva iepriekšējā darba izvērtēšana un tālāko darbību koncepcija,» piebilst Domburs.

Kā ziņots, LTV par rupjību izteikšanu tiešraidē pārtraukusi darba attiecības ar ilggadējo diskusiju raidījuma «Skats no malas» vadītāju Kārli Streipu. No darba televīzijā aizgājusi arī analītiskā raidījuma «De facto» veidotāja Ilze Nagla.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu