Japāna piedāvās 10 000 bezmaksas aviobiļešu ārvalstu tūristiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Japāna piedāvās potenciālajiem tūristiem 10 000 brīvbiļešu lidojumiem uz Japānu, šādi cerot atdzīvināt kodolnegadījuma izraisītās krīzes iedragāto tūrisma industriju, pirmdien ziņo mediji.

Japānas Tūrisma aģentūra ieplānojusi lūgt potenciālajiem tūristiem aizpildīt internetā pieteikumus bezmaksas lidojumiem, norādot, kuras valsts daļas viņi vēlētos apmeklēt, vēsta laikraksts «Yomiuri Shimbun».

Pēc tam aģentūra izvēlēsies laimīgos uzvarētājus, kuriem būs jāapraksta savs ceļojums. Apraksti tiks publicēti internetā, un Tūrisma aģentūra cer, ka šādas pozitīvas atsauksmes palīdzēs mazināt starptautiskajā sabiedrībā valdošās bažas par Japānas apciemošanu, vēsta laikraksts.

Plānots, ka programma sāksies jau nākamā gada aprīlī, bet vispirms tai jāgūst valdības apstiprinājums.

Programmas dalībniekiem tiks apmaksāti ceļa izdevumi, bet pārējās izmaksas, piemēram, nakšņošanas izdevumi, tūristiem būs jāsedz pašiem.

Trīs mēnešus pēc 11.marta zemestrīces un cunami, kas izraisīja kodolkatastrofu Fukušimas atomelektrostacijā, ārvalstu tūristu skaits Japānā, salīdzinot ar pagājušo gadu, bija sarucis par vairāk nekā 50%.

Asā starpība palēnām sāka izlīdzināties tikai vasarā. Jūnijā un jūlijā ārvalstu tūristu skaits, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pērn, bija samazinājies par 36%, augustā - par 32%.

Japānas valdība ir paziņojusi, ka nedroša situācija saglabājusies vairs tikai Fukušimas apkaimē, bet pārējā valsts ir droša.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu