Sācies skatītāju balsojums par «Spēlmaņu nakts» nominācijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 19. līdz 23.novembrim Latvijas teātra dzīvē gaidāms apjomīgs teātra festivāls, kurā pirmo reizi tiks apvienoti divi teātra dzīves notikumi - ikgadējā Teātra balva Spēlmaņu nakts 2010/2011, kurā tiek izvērtēti iepriekšējās sezons labākie sasniegumi Latvijas teātrī, kam seko labāko izrāžu skate un noslēguma ceremonija Spēlmaņu nakts, un - Baltijas mūsdienu drāmas festivāls SKATS, kurā piedalās divas labākās oriģināldramaturģijas izrādes no katras valsts. Kopā liekot - Spēlmaņu Nakts/SKATS 2011. 

Vimeo

«Spēlmaņu nakts» noslēguma ceremonija norisināsies 23.novembra vakarā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī un tās veidotāji ir režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfs Reinis Dzudzilo un dramaturgs Jānis Balodis. Tā kā šis ir Eduarda Smiļģa 125.jubilejas gads, tad jubilejas viesībās goda «viesis» būs pats Smiļģis.

Līdzīgi kā ik gadu svinam Dzimšanas dienu, par sava veida tradīciju ir izveidojies arī «Nordea lielais skatītāju balsojums», kas jau ceturto gadu dos iespēju skatītājiem pašiem lemt un balsot par savu simpātiju trīs galvenajās «Spēlmaņu nakts» nominācijās - Gada dramatiskā teātra izrāde, Gada aktieris un Gada aktrise. Turklāt šogad varēs nobalsot vēl ērtāk – nosūtot īsziņu uz numuru 1827.

Nordea banka ir «Spēlmaņu nakts» ģenerālsponsors un jau ceturto gadu organizē skatītāju balsojumu. Pagājušajā gadā nobalsoja vairāk nekā 15 000 skatītāju. «Nordea lielā skatītāju balsojuma» uzvarētāji, rezultāti, kā arī naudas balvas apjoms, kas tiks piešķirts uzvarētājiem, ir atkarīgs tieši no pašiem balsotājiem - jo vairāk balsu, jo lielāka naudas balva. Kopējais balvu fonds 1000 latu.

Nordea bankas Klientu apkalpošanas tīkla vadītāja Jana Strogonova: «Spēlmaņu nakts katru gadu ir viens no spilgtākajiem teātra dzīves notikumiem, kas skatītājiem ir kā pilnvērtīga teātra programma - īpaša izlase ar gada labākajiem spēlmaņiem un izrādēm. Tāpat arī aktierim tas ļauj justies novērtētam, īpaši, ja vērtējums atkarīgs no skatītāja sprieduma. Es savus favorītus jau esmu izvēlējusies un aicinu arī pārējos teātra skatītājus atdot balsi par savējiem.»

Balsošana norisināsies no 11.oktobra līdz 21.novembrim un informatīvie balsošanas stendi ir atrodami 11 teātros: Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, Latvijas nacionālajā operā, Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātrī, kā arī lielākajās Nordea filiālēs - lielveikalos Alfa, Domina un Spice, filiālēs uz Valdemāra, Kaļķu un Brīvības ielas, kā arī Nordea Mājā un klientu apkalpošanas centros Liepājā, Daugavpilī un Valmierā.

Balsot varēs arī Spēlmaņu naktsSKATS oficiālajā mājas lapā «spelmanunakts.lv». Visis balsotāji piedalās loterijā, kuras balvu fondu sastāda 40 biļetes uz dažādām Latvijas teātru izrādēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu