Šķēle: Zatleram atkal jāsauc palīgā tanki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai izkļūtu no kārtējā strupceļa koalīcijas sarunās, Zatlera reformu partijas (ZRP) līderim eksprezidentam Valdim Zatleram atkal būtu jāsauc palīgā tanki, šodien aģentūrai LETA teica ekspremjers Andris Šķēle, lūgts komentēt koalīcijas veidošanas procesu.

Šķēle gan atzina, ka koalīcijas sarunām sekojot visai maz, tomēr viņam atmiņā palikuši spilgtākie momenti - viens runājis par kāpurķēžu mētāšanu, bet tad jau «braukuši tanki». Tagad parādījušies visādi «vecie niķi» un kaut kas nestrādā.

«Zatleram būtu jāsauc atkal tanki palīgā,» teica ekspremjers.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā ZRP pauda neapmierinātību ar koalīcijas veidošanas sarunu gaitu un paziņoja par lēmumu «ieturēt pauzi» līdz piektdienai. ZRP norādīja, ka sarunas par koalīcijas veidošanu un nākamās valdības darāmajiem darbiem «nav saprātīgas», jo koalīcijas partneri jau tagad neizrādot apņemšanos pildīt parakstīto vienošanos.

ZRP ir secinājusi, ka potenciālie koalīcijas partneri - «Vienotība» un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par ZRP rosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot. Par to liecinot partiju pārstāvju publiskie izteikumi.

Tikmēr ZRP koalīcijas partneru «Vienotības» un VL-TB/LNNK pārstāvji atzinuši, ka respektē ZRP vēlmi ieturēt pauzi sarunās.

Par tālāko rīcību koalīcijas sarunās ZRP valde un no partijas 11.Saeimā ievēlētie deputāti plāno spriest šodien kopīgā sēdē.

Kā ziņots, pirmdien visas trīs partijas vienojās par «tiesiskuma un reformu» koalīcijas veidošanu. Šādā koalīcijā būtu 56 deputāti, bet opozīcijā paliktu 44 deputāti no «Saskaņas centra» un Zaļo un zemnieku savienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu