ANO Drošības padome aicina Jemenas prezidentu nekavējoties nodot varu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ANO Drošības padome pieņēmusi rezolūciju, aicinot Jemenas prezidentu Ali Abdullu Salehu nekavējoties parakstīt vienošanos, saskaņā ar kuru viņš atsakās no varas.

Visu 15 Drošības padomes locekļu vienbalsīgi pieņemtā rezolūcija stingri nosoda valdības brutālo vēršanos pret demonstrantiem un pauž atbalstu Persijas līča Sadarbības padomes (GCC) plānam, saskaņā ar kuru Saleham jāatkāpjas no amata.

Drošības padome aicina Salehu turēt solījumu un nekavējoties parakstīt GCC plānu un «bez tālākas kavēšanās» mierīgā ceļā nodot varu.

Salehs ilgstoši kavējas parakstīt GCC izstrādāto plānu, kas paredz viņa atkāpšanos no amata pēc 30 dienām apmaiņā pret imunitāti pret tiesisko vajāšanu.

Protesti pret Salehu, kurš vada nabadzībā slīgstošo Jemenu kopš 1978.gada, izcēlās janvārī, un kopš tā laika tajos dzīvību zaudējuši vairāki simti cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu