Prāto, kur slēpt Kadafi līķi. Atklāj, ka viņu mēģināja glābt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lībijas varas pārstāvji piedalās sarunas ar nogalinātā Lībijas līdera Muamara Kadafi ģimeni, kura dzīvo Sirtā. Tiek pārrunāts jautājums - kam atdot Kadafi līķi.

«Daži ģimenes locekļi dzīvo Sirtā, daži citās valsts pilsētās. Mēs sagaidām, ka mirstīgo atlieku atdošana notiks ļoti drīz. Šis ir dienu, varbūt pat stundu jautājums,» sacīja Lībijas pagaidu premjerministrs Mahmuds Džibrils.

«Gan ģimenes, gan visas valsts interesēs ir tas, lai Kadafi apbedījuma vieta nebūtu zināma. Pagaidām neesam nolēmuši, kur to darīt,» sacīja Džibrils.

Tikmēr viens no Lībijas pagaidu padomes komandieriem Omārs Oveibs, kurš nogādāja Kadafi slimnīcā, apgalvo, ka mēģinājis viņu glābt, taču viņam tas neizdevies.

Intervijā britu medijam BBC viņš stāstījis, ka ievainoto pulkvedi izvilka no caurules Sirtā, kur viņš bija patvēries, pēc kā viņš nokrita un zaudēja samaņu. Tobrīd visapkārt sāka šaut.

Viņš arīdzan atklāja, ka šauts no visām pusēm, tāpēc noteikt, kurš raidīja nāvējošo lodi, nav iespējams. «Es neredzēju, kurš nogalināja Kadafi. Mēģināju glābt viņa dzīvību, bet neveiksmīgi,» sacīja Oveibs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu