Lībijas jaunā vara oficiāli pasludina valsts atbrīvošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lībijas jaunā vara svētdien oficiāli pasludināja valsts atbrīvošanu no 42 gadus valdījušā diktatora Muamara Kadafi režīma.

«Atbrīvošanas deklarācija. Paceliet augstu savas galvas! Jūs esat brīvi lībieši,» paziņoja Nacionālās Pagaidu padomes (NPP) priekšsēdētāja vietnieks Abdels Hafizs Goga. «Lībijas tauta apstiprina, ka ievēros starptautiskos likumus, savstarpējās intereses un veidos sadarbību ar visām valstīm, jo īpaši Lībijas kaimiņvalstīm.»

«Mēs sākam jaunu posmu, kas prasa lielāku atbildību no mums visiem. Lai dzīvo revolūcija! Lai dzīvo Lībija!» tūkstošiem Bengāzī sanākušos lībiešus sveica Goga.

Savukārt iepriekš NPP pārstāvji ceremonijā paziņoja: «Mēs visai pasaulei pasludinām, ka esam atbrīvojuši savu dārgo valsti, tās pilsētas, ciematus, kalnu virsotnes, kalnus, tuksnešus un debesis».

Ceremonijā godināti arī valsts atbrīvošanā kritušie.

Saskaņā ar izstrādāto plānu pēc paziņojuma par Lībijas atbrīvošanu mēneša laikā būtu jāizveido pagaidu valdība, bet astoņu mēnešu laikā jāsarīko Konstitucionālās sapulces vēlēšanas.

Pēc tam gada laikā būtu jānotiek parlamenta un prezidenta vēlēšanām.

Jau ziņots, ka ceturtdien Kadafi tika smagi ievainots un vēlāk mira lojālistu pēdējā bastionā Sirtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu