Trīs zemessargi atrodas reanimācijā; ir aizdomas par vaininieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Pēc svētdienas traģēdijas Ādažu poligonā, kad ievainojumus guva vairāki zemessargi, bet viens slimnīcā mira, pirmdienas rītā zemessargu veselības stāvoklis ir bez izmaiņām.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāvis Normunds Stafeckis, triju zemessargu veselības stāvoklis ir smags, bet stabils.

Viņš norādīja: «Mēs ceram uz to labāko, ceram, ka drīz izveseļosies.»

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube pirmdienas rītā «900 sekundēs» norādīja, ka viena zemessarga personīgajās mantās atrastais dod pamatu domāt, ka viņš paņēmis līdzi priekšmetu no poligona.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa pirmdienas rītā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka trīs zemessargi atrodas reanimācijā, viņu stāvoklis ir smags, taču stabils.

Kārkliņa pastāstīja, ka zemessargi guvuši politraumas.

Šobrīd divi zemessargi jau devušies mājās, bet vēl trīs ārstējas slimnīcā.

Stafeckis paskaidroja, ka notikušo nevar dēvēt par mācību noteikumu pārkāpšanu, jo sprādziens noticis pēc mācībām.

«Esmu jau vairākkārt aicinājis sabiedrību neaiztikt kaut ko Ādažu poligonā, cilvēkiem nevajag iet iekšā poligonā un nedrīkst kaut ko aiztikt. Šis ir viens no gadījumiem, kad kāds zemessargs paņēmis sprādzienbīstamu priekšmetu un aiznesis uz to laukumu, kur pulcējās zemessargi,» sacīja Stafeckis.

no gūtajiem ievainojumiem mira zemessargs

šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu