Atrasts Kadafi testaments

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vairāki ārvalstu mediji ziņo, ka atrasts Lībijas diktatora Muamara Kadafi slepkava.

Telekanāls «Al Arabiya» aizvadītajā nedēļā parādīja astoņpadsmit gadīgu jaunieti, kurš rokās turēja zelta revolveri, ko it kā atņēmis pulkvedim pirms viņa galvā tika iešauta lode.

Savukārt aizvadītajā svētdienā britu telekanāls «Sky News» izplatīja videoierakstu, kurā redzams kāds cilvēks, kuru nemiernieki dēvē par diktatora slepkavu. Videomateriālā redzams, kā viens no nemierniekiem rāda uz otru un saka: «Lūk, puisis, kurš nošāva Kadafi. Pats ar savām rokām, no šī ieroča. Tas notika manu acu priekšā, es pats to redzēju, lūk, slepkava.»

Tikmēr eksperti jau norāda - fakts, ka ar Kadafi pirms nāves bez tiesas izrēķinājās un viņu pat spīdzināja, pārvērtis viņu par mocekli. Par labu jaunajai Lībijas varai neliecina arī fakts, ka Kadafi līķis tika izlikts plašākai apskatei.

Internetā arī parādījies Kadafi testaments, ziņo BBC. Testamenta kopijas saņēmuši trīs Kadafi radinieki.

Testamentā Kadafi lūdzis viņu apglabāt pēc musulmaņu tradīcijām Sirtā blakus radiniekiem. Viņš lūdzis, lai pēc viņa nāves Lībijas tauta aizsargātu viņa ģimenes locekļus, īpaši sievietes un bērnus. Tāpat savus sekotājus Kadafi aicinājis turpināt pretošanos un cīnīties pret jebkuriem ārvalstu agresoriem «šodien, rīt un vienmēr.»

«Pat ja mēs negūsim uzvaru tūlīt, mēs sniegsim mācību stundu nākamajām paaudzēm, parādot, ka savas dzimtenes aizstāvēšana ir gods, bet tās nodevība ir nelietība, ko vēsture vienmēr atcerēsies, lai cik ļoti daži nemēģinātu pārliecināt par pretējo,» rakstīts dokumentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu