Rinkēvičs: neesmu ZRP «pelēkais kardināls»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Pelēkajiem kardināliem» ir naudas resursi vai kaut kādas citas ietekmes sviras, bet man šādas ietekmes un resursu nav, intervijā aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP).

Kā ziņots, Saeimas deputāts Klāvs Olšteins iepriekš, komentējot aiziešanas no Zatlera reformu partijas (ZRP) iemeslus, norādīja uz demokrātijas trūkumu partijā. Viņš stāstīja, ka esot cilvēki, kuri nav partijas biedri, bet tiem ir izšķiroša ietekme uz lēmumiem, piemēram, «pelēkais kardināls» Rinkēvičs.

Savukārt Rinkēvičam ir šaubas, vai, ņemot vērā «pelēkā kardināla» jēdziena definīciju, ir jēga šādus izteikumus komentēt.

Atbildot uz pārmetumiem par sarunu risināšanu ZRP vārdā ar partiju apvienības «Saskaņas centrs» (SC) līderi Jāni Urbanoviču, ārlietu ministrs skaidroja, ka ZRP sarunas ar SC risināja partijas deleģēta sarunu grupa.

«Es baidos, ka te laikam tiek jauktas citas lietas. Vēl pirms vēlēšanām - varu neslēpt un nekad neesmu slēpis - esmu ticies vai sazvanījies ar dažādu politisko spēku pārstāvjiem, sākot no ZRP un beidzot ar nacionālās apvienības cilvēkiem. Mēs esam apsprieduši politisko situāciju valstī, kas ir tikai dabiski, ņemot vērā manu bijušo darba vietu. ZRP vārdā sarunas ir risinājusi tikai ZRP, un beigsim šīs spekulācijas,» akcentēja Rinkēvičs.

«Vienmēr esmu visiem uzsvēris, ka neesmu ZRP biedrs un nevaru runāt nekādā veidā ZRP vārdā ne par ko,» norādīja ārlietu ministrs.

Rinkēvičs skaidroja, ka viedokļi par viņa darbību ir balstīti uz pārāk plašiem pieņēmumiem. «Nav jau noslēpums - ja jūs ilgāku laiku strādājat ar kolēģiem, izveidojas draudzīgas attiecības - vai ar Aizsardzības ministrijas vai Valsts prezidenta kancelejas cilvēkiem. Daļa no viņiem ir šajā politiskajā partijā, un kāds no tā visa ir izdarījis vairāk pieņēmumu, nekā tajā visā ir,» uzsvēra jaunās valdības pārstāvis.

Jautāts, vai ir ietekmējis ZRP valdes lēmumus, viņš aicināja prasīt atbildi valdei.

«Nezinu, kāpēc Olšteins nāk klajā ar šādiem paziņojumiem, tas man tiešām nav skaidrs. Bezjēdzīgi šobrīd taisnoties vai skaidroties, vai kaut kādā veidā ņemties mēnešu mēnešiem, kuros ir pietiekami daudz sarunāts un pietiekami daudz sadarīts. Ar šo lieku punktu. Es personīgi netaisos par šo te runāt, jo uzskatu, ka tas, kas ir izdarīts, ir izdarīts un valdībai jāsāk strādāt. Tāpēc no manis nekādas atbildes par šo tēmu nebūs. Ja mēs nesāksim strādāt, tad mēs būsim... Viss,» intervijas noslēgumā piebilda Rinkēvičs.

Kā ziņots, jaunā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) valdība Saeimā tika apstiprināta 25.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu