«Bildes» aicina uz koncertu bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anita Priedīte

Arī šogad mūzikas un mākslas festivālā «BILDES» ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot jautru, sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu koncertu bērniem. Tas būs klausāms 29. oktobrī plkst. 13.00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotājs «BILŽU BIROJS».

Šajā koncertā būs iespēja klausīties un dziedāt līdzi gan Latvijā pazīstamāko bērnu popgrupu jaunākajām dziesmām, gan jau zināmām melodijām. Turklāt, pasākuma apmeklētāji kā jau daudzus gadus – arī šogad tiks cienāti ar Rīgas Piena Kombināta garšīgo saldējumu «TIO».

«BILDĒS» sevi vairākkārt apliecinājušās bērnu popgrupas «Jūras akmentiņi» vadītāja Lūcija Boitmane stāsta, ka viņai šis koncerts asociējas ar ļoti radošu un draudzīgu atmosfēru. «Mums vienmēr ir patiess prieks atbraukt uz «BILDĒM» un satikties arī ar draugiem no citām bērnu grupām, paskatīties, kāds dziesmu repertuārs ir viņiem, pārrunāt iespējas veidot kopīgus projektus. Lai arī popgrupas dalībnieki ir bērni un pusaudži, viņi nopietni gatavojas šim festivālam un ļoti to gaida. Tas prasa lielu darbu, taču gandarījums par uzstāšanos ir neizmērāms,» pauž L. Boitmane. Šajā koncertā «Jūras akmentiņi» uzstāsies kopā ar aktieri un mūziķi Vari Vētru, jaunā aranžējumā izpildot pazīstamo mākslinieka dziesmu «Māmiņai», kā arī muzikālā šova «Dziedošās ģimenes» pirmās sezonas uzvarētāju – Vītolu ģimenes – kompozīciju «Dziesmiņa par notikumu».

Savukārt bērnu ansambļa «Vējā» (šogad festivālā piedalīsies jau 17. gadu) vadītāja Benita Egle atklāj, ka «BILŽU» koncerts bērniem viņai saistās ar gaidīšanas svētkiem, jo tiklīdz klāt ir rudens un ārā sāk «dziedāt» vējš, visa vecuma ansambļa dalībnieki sāk gaidīt festivālu: «Notiek pat tāda kā sacensība par to, kura no trīs dziedāšanas studijas grupām uzstāsies koncertā.» B. Egle stāsta, ka «BILDES» bija pirmais lielās skatuves pasākums, kurā «Vējā» uzstājās, tāpēc festivāls viņai ir īpaši tuvs. «Mazie dziedātāji gan parasti no koncertiem vairāk atceras skraidīšanu pa plašo Kongresu namu un saldējuma ēšanu,» smejas popstudijas vadītāja. Viņa atklāj, ka «Vējā» priekšnesums sastāvēs no trīs komponista Ērika Baloža aranžētām bērnu dziesmām, turklāt – uz skatuves kopā ar mazajiem mūziķiem darbosies arī divi klauni – Čokijs un Pokijs – kuri gan piedalīsies priekšnesumā, gan izklaidēs un priecēs publiku.

Par īpaši sirsnīgu uzstāšanos šajā bērnu koncertā rūpēsies divi festivāla veterāni – pianists Gints Žilinskis un basģitārists Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs, uzstājoties kopīgā priekšnesumā ar savām atvasēm. G. Žilinskis skaidro, ka šis būs ļoti ģimenisks priekšnesums, turklāt, arī dziesmas būs no ģimenes pūra lādes: «Izpildīsim mana vectēva komponista Arvīda Žilinska komponētās dziesmiņas bērniem par ziemas tematiku. Tās ir jautras un labi zināmas melodijas arī koncerta mazo klausītāju vecākiem, tāpēc ļoti priecāsimies, ja publika dziedās līdzi.»

Populārais bērnu ansamblis «Dzeguzīte», kas izlolojis un izskolojis vairākus šobrīd pazīstamus mūziķus (piem., Kārlis Būmeisters jeb Kaža un Valters Frīdenbergs), festivālā piedalās jau teju 20 gadus. Tā vadītāja Daila Martinsone uzskata, ka «BILDES» bērnus ļoti aizrauj gan muzikāli, gan mākslinieciski (piem., piedaloties izstāžu mākslas darbu veidošanā). Viņa atklāj, ka šogad festivālā uzstāsies mazākie «Dzeguzītes» dalībnieki no sagatavošanas grupas un koncertgrupas: «BILDĒS» visi gūst rūdījumu, tā, manuprāt, ir viena no galvenajām jauno mūziķu skolām, tāpēc šoreiz dodam iespēju sevi pierādīt mazākajiem dziedātājiem.» Koncertā bērniem ansamblis kā allaž izpildīs Raimonda Paula kompozīcijas, un ar šo faktu «Dzeguzīte» ļoti lepojas.

«BILŽU» koncertā bērniem uzstāsies arī Rīgas akmentiņi, Podziņas, Jūras zaķi, Tev un man, Ziemeļu ģimene, Knīpas un knauķi, Ildzēni, Kaukuļu ģimene, Tu un es, Zemīšu ģimene, Nils Īle un SAFARA, u.c.

Koncertu vadīs Māra Ulme un Edvards Vārdaunis

Ar visu festivāla «BILDES 2011» programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā «bildes.lv».

«BILŽU» izstāde «Mandalas» būs apskatāma Rīgas Kongresu namā festivāla koncertu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu