Olšteins sola neuzstāt uz Galvanovska virzīšanu parlamentārā sekretāra amatam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No Zatlera reformu partijas (ZRP) atšķēlušies deputāti, kuriem kopā ar «Vienotību» uzticēta atbildība pār Satiksmes ministriju (SM), neuzstās uz Guntara Galvanovska virzīšanu SM parlamentārā sekretāra amatam, aģentūrai LETA apgalvoja ZRP šķeltnieku līderis Klāvs Olšteins.

Kā ziņots, koalīcijas veidošanas procesā no ZRP atšķēlās seši deputāti, izveidojot neatkarīgu deputātu grupu. Parakstītā vienošanās paredzēja, ka SM vadīs bezpartejiskais Aivis Ronis, bet par ministriju atbildību uzņemsies «Vienotība» kopā ar šķeltniekiem. Portāls «pietiek.com» šodien vēstīja, ka šo sešu deputātu grupa cenšas panākt savulaik no «Vienotības» kopā ar Olšteinu aizgājušā Galvanovska iecelšanu SM parlamentārā sekretāra amatā.

Olšteins aģentūrai LETA apgalvoja, ka valdības veidošanas procesā neesot bijis uzstādījuma, ka parlamentārā sekretāra amats pienāktos šķeltnieku pārstāvim. «Bija runāts tikai par līdzatbildību. Tā ir Roņa kompetence, kuru izvēlēties par parlamentāro sekretāru. Nekādi neuzstāsim uz Galvanovski,» klāstīja politiķis.

ZRP vakar izplatīja paziņojumu, ka Galvanovskis izslēgts no ZRP par ētikas kodeksa pārkāpšanu, savukārt Galvanovskis apgalvo, ka pats izstājies no ZRP.

Kā ziņots, Galvanovskis kopā ar Olšteinu šogad atstāja «Vienotību» un nolika 10.Saeimas deputāta mandātus, bet pēc tam iestājās ZRP. Olšteins kandidēja ārkārtas parlamenta vēlēšanās un atkal kļuva par deputātu, bet Galvanovskis netika pat iekļauts kandidātu sarakstos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu