«Bildes 2011» noslēgs veterānu koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anita Priedīte.

Mūzikas un mākslas festivāla «BILDES» 26. gada dienas izskaņā klausītājiem tiek piedāvāts «BILŽU» veterānu koncerts ar daudzu tautā iemīļotu un festivālā muzikālu rūdījumu guvušu mākslinieku uzstāšanos. Šis koncerts būs klausāms 29. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotājs «BILŽU BIROJS».

Arī šogad festivāla veterānu koncerts priecēs kvalitatīvas latviešu populārās mūzikas cienītājus. Tas būs stilistiski ļoti dažāds, iekļaujot programmā daudzus no spilgtākajiem māksliniekiem, kuri gan «dzimuši», gan «izauguši» «BILDĒS».

«Rīgas Viļņi» ir ansamblis, uz ko pavisam droši var attiecināt zīmīgo teicienu «dzimis BILDĒS», jo kopš grupas pirmās uzstāšanās festivālā 1991. gadā apritējuši jau 20 gadi. Ansambļa basģitārists Juris Riekstiņš atklāj, ka «Rīgas Viļņi» sākotnēji bija viena koncerta projekts: «Tolaik mūziķi veidoja ļoti interesantas muzikālo apvienību sastāvu kombinācijas – eksperimentēt un piepildīt dažādas, reizēm pat ļoti pārdrošas, idejas bija gluži vai modes lieta. 

Tieši tādā gaisotnē radās arī «Rīgas Viļņi» – tas bija eksperimentāls projekts speciāli «BILDĒM». Principā šī grupa izveidojās, kooperējoties draugiem un paziņām no dažādiem citiem ansambļiem, tika pieaicinātas arī dejotājas no Mākslas akadēmijas. Pēc pirmās uzstāšanās izrādījās, ka ansamblis kļuvis pieprasītāks un dzīvotspējīgāks nekā iecerēts.» J. Riekstiņš uzsver, ka grupas 20 gadu jubileju šogad negrib īpaši akcentēt, jo ansamblis vienmēr bijis tikai projekta līmenī, turklāt, no sākotnējā sastāva šobrīd grupā spēlē vien divi cilvēki. «20 gadu laikā ansambļa sastāvs ir mainījies, tomēr tā dzīvesprieks un sākotnējie ideāli ir nemainīgi,» uzsver mūziķis. Šajā koncertā «Rīgas Viļņiem» uz skatuves pievienosies folkloras kopas «Laimas muzykanti» vadītājs Artūrs Uškāns.

Turpretī labi pazīstamais ģitārists Harijs Zariņš, kurš «BILDĒS» debitēja 1986. gadā leģendārās latviešu rokgrupas «Opus Pro» sastāvā, šogad festivāla veterānu koncertā uzstāsies ar savu salīdzinoši jauno grupu «Colt». Mūziķis stāsta, ka pirmā uzstāšanās «BILDĒS» viņam saistās ar ļoti pozitīvām emocijām, jo spēlēšana šajā festivālā tolaik bija viens no «Opus Pro» pirmajiem lielajiem mērķiem. Interesanti, ka ansamblis toreiz saņēmis arī kādu īpašu festivāla balvu – lielu spoguli. «Nu jau divus gadus man ir jauna grupa, esam ierakstījuši savu pirmo albumu. «BILŽU» koncertā izpildīsim divas jaunas dziesmas no debijas albuma. Būtiski atzīmēt, ka mums ir arī vairāki nākotnes plāni, piemēram, koncerttūre ārpus Latvijas,» klāsta H. Zariņš.

Savukārt plašu sniegumu šim koncertam sagatavojis rokenrola pianists Gints Žilinskis («BILDĒS» kopš 1992. gada), kurš uzstāsies priekšnesumos gan ar grupas «Rebel» ģitārista Igora Novikova grupu, gan ar dziedātājiem – Gunāru Meijeru un Normundu Rutki. «Man veterānu koncerts saistās ar jautru un draudzīgu gaisotni, jo vienreiz gadā festivāla ietvaros ir lieliska iespēja satikties ar daudziem kolēģiem vienkopus, kā arī paklausīties viņu jaunākos garadarbus. No pirmajiem koncertiem «BILDĒS» man visvairāk atmiņā palikušas Anglikāņu baznīcas telpas un tas, ka gandrīz katru gadu spēlēju citā sastāvā – Latvijā ir ļoti daudz talantīgu un interesantu mūziķi, ar kuriem ir patīkami sadarboties, un «BILDES» ir lieliska vieta, kur publiku ar šiem sadarbības augļiem pacienāt,» smejot pauž G. Žilinskis.

«BILŽU» veterānu koncertā uzstāsies arī Keksi, Pete Anderson & The Swamp Shakers, Otra Puse, Varis Vētra, Gunārs Meijers, Igor Novikoff & Band, UFO, Aija Vītoliņa un Karīna Tatarinova, AGM trio, Dzidriņas megasistēma, Zane Dombrovska & Xylem TRIO, Hameleoni, Pērkons, Apvienotais BILŽU BRĀĻU orķestris u.c. 

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «bilesuparadize.lv».

Ar visu festivāla «BILDES 2011» programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā «bildes.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu