Silvestrs Stalone iesūdzēts tiesā par plaģiātismu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kāds scenārists iesūdzējis Silvestru Staloni par plaģiātismu, apgalvojot, ka Holivudas zvaigzne bez atļaujas un atlīdzības izmantojis viņa darbu filmas «The Expendables» («Neiznīcināmie») scenārijā.

Markuss Vebs pieprasa kompensāciju par radītajiem zaudējumiem un tiesas aizliegumu turpināt aizskart viņa tiesības, uzņemot filmas turpinājumu, liecina otrdien Manhetenas federālajā tiesā iesniegtie dokumenti. Kā atbildētāji prasībā minēti Stalone, scenārija autors Deivids Kalahems, filmas producentu kompānija «Millennium Films» un «Nu Image Films», kā arī kinolentes izplatītājs «Lions Gate Entertainment Corporation».

Stalones preses pārstāvis atteicies komentēt lietu.

Kinostudijas «Millennium Films» pārstāvis paziņojis, ka kompānija nav saņēmusi pavēsti par prāvu, un atteicies sniegt jebkādus komentārus. Ar kinokompānijas «Lions Gate» pārstāvi reportieriem nav izdevies sazināties.

Kinolente savu pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada 13.augustā.
Saskaņā ar tiesā iesniegtajiem dokumentiem Vebs reģistrēja filmas scenāriju «The Cordoba Caper» un tāda paša nosaukuma stāstu ASV Autortiesību birojā 2006.gada jūnijā. Laikā no 2006. līdz 2009.gadam Vebs padarīja savu scenāriju plaši pieejamu kino industrijas darbiniekiem. «Nevar būt domstarpību par to, ka Stalonem un/vai Kalahemam bija pieeja aizsargājamajiem scenārija elementiem,» vēsta tiesas dokumenti.

Veba scenārijs «The Cordoba Caper» stāsta par elitāru, augsti apmācītu algotņu komandu, kas nolīgta, lai sakautu kādas latīņamerikāņu valsts diktatoru, ģenerāli Garsu, kas parādās arī Stalones filmā. Prasībā uzskaitīta virkne citu līdzību starp Veba scenāriju un Stalones filmu.

Filmas turpinājumam «Expendables 2» («Neiznīcināmie 2») jāiznāk uz ekrāniem 2012.gada augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu