Zatlers: runāt par mani kā tautas vēlēta prezidenta kandidātu nav politiski pieklājīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Eksprezidents un Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers noliedz, ka pretendētu uz tautas vēlēta prezidenta statusu.

Intervijā laikrakstam «Diena» Zatlers norāda, ka iezīme, kad cilvēki nevar apstāties savā vēlmē pēc augstiem amatiem, ir vairāk raksturīga nedemokrātiskām valstīm.

«Es varu pateikt arī kategorisku nē, tāpēc ka jūs visu mērāt pēc savas mērauklas. Jūs mērāt to, ka cilvēki nevar apstāties, ja reiz viņi grib būt kāda augsta amatpersona, tad viņiem gribas vēl un vēl un mūžīgi mūžos. Tā vairāk ir raksturīga pazīme nedemokrātiskām valstīm.»

Zatlers uzsver, ka demokrātiskās valstīs prezidentu ievēl un pretendentu loks ir pietiekami plašs. «Tas arī ir tas, ko es gribētu sasniegt ar šo reformu, ka pretendentu loks ir pietiekami plašs, ka pretendenti ir zināmi, ka cilvēki prezidentu ievēl tiešās vēlēšanās, bet, protams, ir pretinieki. Tādā gadījumā daudz partiju, un sevišķi opozīcijas partijas, zaudē zināmus politiski atkarīgus priekšlikumus, ar kuru ietekmi viņi tirgojas katru reizi, kad ir prezidenta vēlēšanas Latvijas valstī,» klāsta eksprezidents.

«Pirmkārt, šis ir mans priekšlikums no tā laika, kad es biju Valsts prezidents, ar tādu domu, ka tas būs spēkā agrākais tikai 2014. gada vēlēšanās, tātad precīzi tad, kad būs kādas citas personas, kas kandidēs uz šo posteni. Tas nebūtu jāsaista nekādā veidā ar manu vārdu, uzvārdu vai ar manu personību. Arī šobrīd es jau esmu bijis Valsts prezidents un biju tajā posmā, kad mani ievēlēja, – tas bija ekonomiskās krīzes laiks. Tad, kad mēs vēlēsim nākamreiz Valsts prezidentu, būs citi apstākļi, būs citi kandidāti, un runāt par mani kā par kandidātu – tas vispār nav politiski pieklājīgi,» tā Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu