Bojārs: pēc publiskotajām sarunām par «Dienas» iespējamajiem īpašniekiem neviens darbinieks atlūgumu nav iesniedzis

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neskatoties uz publiskotajām sarunām, kas liecina, ka laikraksta «Diena» patiesie īpašnieki, iespējams, ir Ainārs Šlesers, Andris Šķēle un Aivars Lembergs, neviens laikraksta darbinieks atlūgumu nav iesniedzis, un kolektīvā valda pozitīva atmosfēra, aģentūrai BNS pastāstīja «Dienas mediju» galvenais redaktors Guntis Bojārs.

«Redakcija ir norobežota no īpašniekiem un ir pilnībā neatkarīga. Šajā laikā neviens nav gājis prom, un mēs pat esam divus cilvēkus pieņēmuši darbā,» sacīja Bojārs.

Viņš arī uzsvēra, ka laikrakstā netiek izjusts nekāds īpašnieku spiediens. Tāpat kā līdz šim, «Diena» arī turpmāk atspoguļošot jaunākos notikumus oligarhu lietā.

Iepriekš portāls «pietiek.com», atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vēstīja, ka laikraksta «Diena» patiesie īpašnieki jau vismaz brīdī, kad par tā kontrolpaketes īpašnieku 2010.gada vasarā formāli kļuva Viesturs Koziols, patiesībā bijuši trīs latviešu oligarhi Šlesers, Šķēle un Lembergs. Par to liecinot pierādījumi, kurus tā dēvētās oligarhu lietas izmeklēšanas gaitā ieguvis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Portāls ziņoja, ka «Dienas» pirkšanas darījums realizēts caur Rīgas Tirdzniecības ostu (RTO), kas, kā ir pārliecināti izmeklētāji, caur starpniekfirmām slēpti pieder Šleseram, Šķēlem un Lembergam. KNAB redzeslokā laikraksta pirkums nonācis, izmeklējot triju oligarhu patiesās īpašumtiesības citos uzņēmumos, arī RTO. Visu triju oligarhu slēptās īpašumtiesības šajā uzņēmumā vismaz daļēji atšifrē, kā noticis «Dienas» pirkšanas darījums.

Oligarhu lietas ietvaros KNAB izmeklē RTO un citu uzņēmumu slēpto īpašnieku iespējamus amata noziegumus, vienlaikus izmantojot savu dienesta stāvokli, lai veicinātu šo uzņēmumu biznesu, slēpti saņemot no tiem dividendes un piedaloties to pārvaldīšanā, informēja portāls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu