Florists no Bruklinas pastāstījis par gadiem ilgušu saraksti ar Kadafi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

81 gadus vecais ebreju tautības florists no Bruklinas Luiss Šlemovičs piesaistījis sev Centrālās izlūkošanas pārvaldes uzmanību ar to, ka daudzus gadus sarakstījās ar kritušo Lībijas diktatoru Muamaru Kadafi, vēsta «NBC New York».

Šlemovičs ir aktīvs populāru cilvēku sūtījumu kolekcionārs un vairākkārt stājies «epistolārās attiecībās» ar daudziem pasaules smagsvariem, piemēram, ASV prezidentu Hariju Trūmenu un islāma revolūcijas galveno ideologu un līderi Ajatollu Homeinī.

1969.gadā pēc tam, kad pulkvedis Kadafi nāca pie varas Lībijā, Bruklinas florists nosūtīja viņam pirmo vēstuli.

Kadafi viņam atbildēja, papildinot Šlemoviča kolekciju un pēc tam sākusies aktīva sarakste, kas ilgusi vairākus gadus.

Vienā no vēstulēm Šlemovičs pauda pārliecību, ka Izraēla nekad netiks sadalīta, jo tā ir visas pasaules ebreju dzimtene. Kadafi uz šo apgalvojumu nosūtījis viņam divu lappušu garu vēstuli, kritizējot Izraēlu un ASV.

Sarakste aprāvās pēc kāda amerikāņu korespondenta iniciatīvas. Pirms pusgada Šlemovičs vēlreiz uzrakstījis Kadafi, tomēr vēstules atnāca atpakaļ neatvērtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu