Rīgā notiks dažādi Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, Rīgā paredzēti vairāki Lāčplēša dienai veltīti piemiņas pasākumi un plaša kultūras programma, tajā skaitā lāpu gājiens, koncerti, deju uzvedums, kino seansi, kā arī patriotiskas aktivitātes jauniešiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10.novembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks kormūzikas koncerts «Mārtiņam Braunam 60», savukārt kinoteātrī «K.Suns» paredzēta dokumentālās filmas «Gvido Zvaigzne» pirmizrāde.

11.novembra atceres pasākumi sāksies plkst.9.00 Doma baznīcā ar Ekumenisko dievkalpojumu, pēc tam plkst.11 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā, plkst.13.00 ikvienam būs iespēja vērot Rīgas garnizona vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, plkst.14.00 pie Rīgas pils paredzēta svinīgā godasardzes maiņa, bet pēc tam notiks ziedu nolikšana pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa.

Lāčplēša dienas atceres pasākums ar valsts, Rīgas pašvaldības augstāko amatpersonu un militārpersonu piedalīšanos notiks arī Sudrabkalniņā. Pasākumā muzicēs profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», vairāki kori, kā arī folkloras kopa «Vilki».

No plkst.17.30 līdz pat 23 vakarā tradicionāli notiks pasākums «Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem», kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11.novembra krastmalai, kā arī koncerts Strēlnieku laukumā, ugunsplosta palaišana Daugavā, bet plkst.21.30 - sadziedāšanās pie Rīgas pils.

Ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būs iespēja dienas gaitā apmeklēt arī vairākus bezmaksas koncertus, kas notiks Anglikāņu baznīcā, Rīgas Kultūras centrā «Iļguciems», Rīgas Sv.Pētera baznīcā, VEF Kultūras pilī un Rīgas Latviešu biedrības namā. Tāpat 11.novembra atcerei Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» tiks demonstrēta filma «Vienīgā fotogrāfija», bet Jūgendstila muzejā būs lekcija «Rīgas militārvēsturiskie pieminekļi».

Jaunieši aicināti apmeklēt patriotiski izzinošus pasākumus Andrejsalā, kur risināsies patriotiska piedzīvojumu spēle jauniešiem «Rīgas hronika 11.11.11.». Līdzīgs pasākums - «11. novembris mūsdienu acīm» notiks arī Zaķusalā, kurā paredzēta brīvības cīņu kaujas rekonstrukcija, kā arī viktorīna un strēlnieku stafete.

AR VISU PASĀKUMU PROGRAMMU VARAT IEPAZĪTIES ŠEIT.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu