Šadurskis: citā valstī teiciens par tārpiem būtu pēdējais politiķa karjerā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no «Vienotības» līderiem Kārlis Šadurskis, kurš kā deputāts nereti kāpis Saeimas tribīnē un teicis spilgtas uzrunas, asi kritizē eksprezidentu Valdi Zatleru (ZRP) par viņa izteicieniem. Viņš pat norāda, ka viens no Nacionālās apvienības daiļrunātājiem Jānis Iesalnieks varētu no Zatlera pamācīties.

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» Šadurskis kritizē Zatleru, neslēpjot nepatiku pret viņa izteikumiem.

«Ir viens tāds puisis arī ar vaļīgu muti – Iesalnieks vārdā. Domāju, ka viņam vajadzētu pastažēties pie Zatlera kunga, jo līdz šim Iesalnieks nevienu cilvēku vai ļaužu grupu par tārpiem nebija nosaucis. Zatlera kungs šai ziņā ir gājis daudz tālāk. Manuprāt, Rietumu demokrātijas valstī ar stingrāku politiķa runas kodeksu šāds teiciens par tārpiem būtu pēdējais politiķa karjerā. Ir viens tabu, ko nekad nedrīkst atļauties – apvainot. Drīkst runāt asi par problēmām, par nepieņemamiem risinājumiem, bet nekad nedrīksti teikt, ka cilvēks ir nelietis, zaglis, burlaka, tārps vai tamlīdzīgi. Tas ir absolūti nepieņemami,» saka pieredzējušais politiķis.

Jautāts, vai zinot, kā notikumi risinājušies pēc vēlēšanām, bija vērts lūgties, lai Zatlers ar sekotājiem iekļaujas «Vienotības» rindās, Šadurskis saka: «Kā tas izskatījās no malas, man pašam nepatika... taču šī pozīcija tomēr bija pareiza.»

«Ja Zatlers ar savu komandu būtu iesaistījies Vienotībā, mēs to izturētu, toties nebūtu parādījusies viena pilnīgi neprognozējama partija. Zilonis trauku veikalā ir daudz bīstamāks par peli,» – tā Šadurskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu