CBS uzvar Dženetas Džeksones «tērpa negadījuma» lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Apelāciju tiesa trešdien atcēlusi Federālās komunikāciju komisijas (FCC) lēmumu piespriest naudas sodu raidsabiedrībai CBS par Dženetas Džeksonas «tērpa negadījuma» translāciju.

2004.gada septembrī Amerikas Futbola līgas (NFL) spēles «Super Bowl» pārtraukumā Džastina Timberleika un Dženetas Džeksones uzstāšanās laikā it kā nejauši tika atkailināta viena no Džeksones krūtīm, izraisot lielu skandālu. Kopumā raidsabiedrība CBS par incidentu saņēma aptuveni 542 000 sūdzību, un FCC piesprieda tai samaksāt 550 000 ASV dolāru (290 950 latu) lielu naudas sodu.

Filadelfijas ASV trešā iecirkņa apelāciju tiesa lēma, ka piespriežot naudas sodu, FCC «patvaļīgi un untumaini» atsacījās no iepriekšējās politikas, kas neparedz sankcijas par acumirklīgiem piedauzības incidentiem.

FFC savā paziņojumā norādījusi, ka tiesas lēmums pievīlis komisijas cerības, tomēr arī turpmāk tā plāno izmantot visu tās rīcībā esošo varu, lai nodrošinātu to, ka raidsabiedrības darbojas sabiedrības interesēs.

CBS pārstāve Šenona Džeikobsa atzinusi, ka raidsabiedrība ir pateicīga par labvēlīgu lēmumu un cer, ka FFC «atgriezīsies pie saprātīgas piedauzības apkarošanas politikas, ko tā piekopusi gadu desmitiem».

2008.gadā apelācijas tiesa noraidīja lēmumu sodīt CBS par Džeksonas «tērpa negadījumu» translāciju, taču jau 2009.gadā ASV Augstākā tiesa lika apelāciju tiesai pārskatīt iespēju atjaunot FCC noteikto naudas sodu. Rīkojums sekojis pēc iepriekšējā nedēļā pieņemtā lēmuma atbalstīt FCC politiku, saskaņā ar kuru raidsabiedrībām jāmaksā sods arī par vienreizēju rupju vārdu lietošanu televīzijas ēterā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu