Tiesa lemj par apcietinājuma piemērošanu, iespējams, Jaundžeikaram

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien sākusi lemt par apcietinājuma piemērošanu, iespējams, bijušajam Saeimas deputātam un Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC), aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Tiesas pārstāvis Jānis Jaksons aģentūrai BNS apstiprināja, ka tiesā ceturtdien ir saņemts viens ierosinājums no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par drošības līdzekļa piemērošanu, taču viņš nebija tiesīgs atklāt, kurai amatpersonai lūgts piemērot apcietinājumu.

Likums paredz, ka personu var aizturēt līdz 48 stundām. Ja procesa virzītājs uzskata par nepieciešamu viņam piemērot drošības līdzekli, no kuriem bargākais ir apcietinājums, tas jāizdara 48 stundu laikā. Apcietinājumu var piemērot tikai tiesa. Jaundžeikaru aizturēja trešdien.

Rīgas Centra rajona tiesa bieži ir tā tiesa, kas no KNAB saņem pieteikumus par izmeklēšanas darbību veikšanu un apcietinājuma piemērošanu.

Jau vēstīts, ka KNAB trešdien aizturējis Jaundžeikaru. Birojs gan pagaidām neizpauž, par ko tieši bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu