Valdība šonedēļ jau panākusi atsevišķas vienošanās par budžetu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valdība publiskojusi šonedēļ slēgtajā sēdē lemto par 2012.gada valsts budžetu un pieejamais protokols liecina, ka jau ir panāktas atsevišķas vienošanās. Šodien gan diskusijas valdībā tiks turpinātas.

Valdība otrdien uzdevusi Labklājības ministrijai izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā likumprojekta «Par valsts budžetu 2012.gadam» paketē grozījumus Invaliditātes likumā, nosakot, ka Invaliditātes likumā paredzētā asistenta pakalpojuma līdz 40 stundām nedēļā un paredzētā surdotulka pakalpojuma līdz 10 stundām mēnesī īstenošana tiek uzsākta ar 2015.gada 1.janvāri.

Labklājības ministrijai sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju arī uzdots izvērtēt iespēju no 2012.gada 1.septembra nodrošināt tiesības vispārējās pamatizglītības, profesionālās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās vidējās izglītības iestādēs saņemt no valsts budžeta apmaksātu asistenta pakalpojumu pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai - nodrošināt Izglītības un zinātnes ministrijai piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Labklājības ministrijai arī uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta šodienas ārkārtas sēdē priekšlikumu par ģimenes valsts pabalsta izmaksāšanu 2012.gadā un ģimenes valsts pabalsta sistēmas reformu.

Šodien arī valdība lems par Tiesībsarga biroja un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes papildu līdzekļu pieprasījumu. Valdība arī skatīs Veselības ministrijas papildus līdzekļu pieprasījumu 12,7 miljonu latu apmērā, kā arī Zemkopības ministrijas papildu nepieciešamo līdzekļu pieprasījumu 1 072 884 latu apmērā meliorācijas kadastra uzturēšanai, valsts meliorācijas sistēmu un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu ekspluatācijai un uzturēšanai.

Valdība šonedēļ arī uzdevusi Tieslietu ministrijai izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā likumprojekta «Par valsts budžetu 2012.gadam» paketē likumprojektu «Par Zemnieku un Zvejnieku saimniecības likuma atcelšanu», nosakot Zemnieku un Zvejnieku saimniecību likuma atcelšanu ar 2011.gada 31.decembri.

Valdība lēmusi, ka 2012.gada valsts budžetā netiek paredzēts finansējums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai maksājumam 200 000 latu apmērā novada infrastruktūras attīstībai par katru novadā ietilpstošo teritoriālo vienību novada pašvaldībai, kura vietējo pašvaldību apvienošanās rezultātā izveidota pēc 2009.gada 31.janvāra.

Lai 2012.gadā uzturdevas kompensācijas apmēru saglabātu 2011.gada līmenī, Iekšlietu ministrijai valdība uzdevusi izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 29.novembra sēdē noteikumu projektu, paredzot, ka 2012.gadā Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi uzturdevas kompensācijas apmērs ir 50 lati mēnesī.

Savukārt Aizsardzības ministrijai uzdots izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 29.novembra sēdē noteikumu projektu par grozījumiem, paredzot, ka 2012.gadā karavīriem un zemessargiem uzturdevas kompensācija (dienas pamata uzturdeva) ir 4 lati.

Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā likumprojekta «Par valsts budžetu 2012.gadam» paketē likumprojektus par grozījumiem Izglītības likumā, Profesionālās izglītības likumā, Vispārējās izglītības likumā un Augstskolu likumā, paredzot, ka 2012.gadā attiecīgi pedagogiem, augstskolu un koledžu akadēmiskajam personālam nemaksā prēmijas, bet viņu materiālo stimulēšanu veic un pabalstus izmaksā saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu.

Valdība arī atbalstījusi Aizsardzības ministrijas priekšlikumu 2012.gadā palielināt izdevumus 1 009 200 latu apmērā, lai nodrošinātu ievedmuitas maksājumus par materiāltehnisko līdzekļu piegādēm saskaņā ar ASV «Foreign Military Financing» (FMF) programmu, attiecīgi palielinot muitas nodokļa ieņēmumus.

Atbalstīts arī Ekonomikas ministrijas priekšlikums palielināt valsts budžeta ieņēmumus no nodevas par licences izsniegšanu nebanku kredīta devējiem 2012.-2014.gadā 80 000 latu apmērā katru gadu un palielināt izdevumus Ekonomikas ministrijas budžeta apakšprogrammā «Atbilstības novērtēšana un kvalitātes nodrošināšana» 2012.gadā 27 600 latu apmērā, 2013.gadā 16 700 latu apmērā un 2014.gadā 25 050 latu apmērā, lai nodrošinātu etalonu kalibrēšanu.

Valdība otrdien arī pieņēmusi zināšanai Valsts kontroles pārstāves sniegto informāciju, ka 2012.gadam papildu valsts budžeta līdzekļi netiks pieprasīti, kā arī Saeimas priekšsēdētājas 2011.gada 31.oktobra vēstulē sniegto informāciju un atļāvusi Finanšu ministrijai samazināt Saeimas valsts budžeta bāzes izdevumus 2012.gadam 873 143 latu apmērā.

LETA jau ziņoja, ka šodien sasaukta ārkārtas valdības sēde par nākamā gada valsts budžeta jautājumiem, aģentūrai LETA sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu