Par «Mūsu Zelta dziesmu» kļuvusi «Līvu» balāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto.
6.novembrī TV3 šova Mūsu Zelta dziesma studijā tiešraidē tika meklēta un arī atrasta mūsu pašu Zelta dziesma. Fināla reizē šova studijā jauni dziedātāji un pieredzējuši mūziķi un mākslinieki izdziedāja desmit skatītāju atlasītas dziesmas, un visas cīnījās par Zelta dziesmas titulu.  

Skatītāju balsojums noteica, ka vistuvāk sirdij gājusi grupas «Līvi» dziesma «Dzimtā valoda», kuru vakar izpildīja pats dziesmas autors Ainars Virga un Andris Ērglis. 2.vietā tika atstāta «Mēmā dziesma» un 3.vietu ieņēma dziesma «Pilsētā, kurā piedzimst vējš». 

Finālā iekļuva desmit dziesmas, kuras šova skatītāji divos pusfinālos bija izvēlējušies kā labākās. Atgādinot, kā 22 dziesmas nonāca līdz pusfināliem, un, kā tika izvēlētas fināla meldijas. Sākotnēji atlasei tika izvirzītas 140 dziesmas, no kurām «tv3.lv» ar balsojuma palīdzību tika atlasītas 70, kas iekļuva pašā šovā. Septiņu nedēļu laikā līdz diviem pusfināliem nonāca 22 dziesmas un fināla cīņai tika izvēlētas desmit labākās un skanīgākās. Vakar šovā šīs desmit izvēlētās kompozīcijas cīnījās par Zelta dziesmas titulu. Desmit skanīgus, emocionālus un aizkustinošus priekšnesumus sniedza jauni dziedātāji kopā ar pieredzējušiem mūziķiem un māksliniekiem. 

Skanīgais fināls  

Kā pirmā dziesma skanēja grupas Līvi dziesma Dzimtā valoda, kuru izpildīja dziedātājs Andris Ērglis ar šīs dziesmas mūzikas autoru Ainaru Virgu, kurš izpildīja neaizmirstamu ģitāras solo. Pēc tam uz skatuves kāpa grupa Tumsa ar jauno solistu Valteru Frīdenbergu, kuri vienojās dziesmas Dzīve kā košums izpildīšanā. Pēc tam Raimonda Paula un Māras Zālītes dziesmu Kad man maziņam izpildīja Diāna Pīrāgs ar aktieri Valdi Liepi-ņu. Tad uz skatuves kāpa Samanta Tīna un grupas Opus Pro bijušas dalībnieks Alex, abi izdziedāja Rozā lietus. Kā nākamais uz skatuves kāpa Nikolajs Puzikovs ar Māru Krievkalni, abi vienojās R.Paula un Jāņa Petera Mēmā dziesma izpildīšanā. Nākamā šovā skanējusī dziesma bija 1969.gadā radītā Dūdieviņš, kuru vakar izpildīja Emīls Balceris kopā ar Baibu Berķi. Tad uz skatuves nāca Ivo Fomins, A.Virga un Roberts Dinters, lai vienotos Pilsētā, kurā piedzimst vējš dziedājumā. Pēc šarmantajiem kungiem skatuvi ieņēma Dace Upīte, kurai pievienojās E.Balceris un I.Fomins, lai dziedātu Zigmara Liepiņa un Andras Menfeldes dziesmu Ja tu man esi. Kā priekšpēdējais priekšnesums bija no grupas Opus Pro repertuāra – Kārlis Bū-meisters un Aija Andrejeva izpildīja dziesmu Tu un es. Šovu Mūsu Zelta dziesma noslēdza R.Paula un Leona Brieža dziesma Atziedi, dvēsele, kuras izpildīšana vakar bija uzticēta Elīnai Seilei un Inta Teterovska vadītajam korim Balsis. 

Košā žūrijas komisija  

Desmit nedēļas šova Mūsu Zelta dziesma žūrijas godā bija redzama muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, tērpu māksliniece Elita Patmalniece un diriģents Ints Teterovskis. Ik nedēļu šim trio pievienojās ar šovā izskanējušajām dziesmām saistīti dziedātāji, mūziķi, komponisti, dziesmu autori, dzejnieki un citi mākslinieki. Vakar, šova fināla reizē žūrijas pulks bija kolorīts un košs – pastāvīgajiem ekspertiem pievienojās dzejniece M.Zālīte, tekstu autors Guntars Račs, mūziķi A.Virga, Ilona Bāliņa, Harijs Zariņš, Alex, radio Star FM raidījuma Zoopasta vadītāja Baiba Sipeniece- Gavare un izdevēja Elita Mīlgrāve. Šeit vietā piebilst, ka nedz abos pusfinālos, nedz arī šova finālā žūrijas pārstāvjiem netika dota iespēja balsot par dziesmām – to varēja paveikt tikai skatītāji. 

Vietu izkārtojums  

Vakar TV3 skatītāji lēma, ka par skanīgāko, emocionālāko un mūsu pašu Zelta dziesmu atzīstama grupas Līvi dziesma Dzimtā valoda! Otrā vietā ierindojās R.Paula un J.Petera Mēmā dziesma, bet trešajā vietā palika Pilsētā, kurā piedzimst vējš. Aplūkojot tālāko dziesmu izkārtojumu, 4.vieta Dūdieviņš, tad dziesma Dzīve kā košums, 6.vieta Tu un es, pēc tam Ja Tu man esi, 8.vieta Atdziedi, dvēsele, priekšpēdējā vietā Rozā lietus un 10.vieta Kad man maziņam.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu