Dombrovskis prognozē budžeta konsolidācijas summu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Budžeta konsolidācijas summa drīzāk būs tuvāka 100 miljoniem latu nekā 150 miljoniem latu, šodien pēc koalīcijas partiju padomes sēdes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers norādīja, ka sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem galvenais uzsvars esot ne tik daudz uz konsolidācijas apjomu, bet gan koncentrēšanās uz sasniedzamo budžeta deficīta mērķi - 2,5% no iekšzemes kopprodukta. Pēc viņa teiktā, konsolidācijas apjoms esot lielā mērā atkarīgs no tā, uz kādas bāzes tiek rēķināts.

Vairākkārt taujāts par iespējamo konsolidācijas apjomu, Dombrovskis atzina, ka tas varētu būt drīzāk tuvāks 100, nevis 150 vai 175 miljoniem latu, kā šur tur izskanējis. Ministru prezidents atkārtoti uzsvēra, ka galvenais ir budžeta deficīta mērķu sasniegšana, un atzina, ka konsolidācijas apjoms pie noteiktas aprēķinu metodikas varētu arī būt pie 100 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka plkst.16 sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā būs jāprecizē dienas laikā panāktās vienošanās budžeta jautājumos. Pēc tās notiks Dombrovska tikšanās ar starptautisko aizdevēju misijas pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu