Inkēns par latviešu lielāko vilšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vidusmēra latviešu lielā vilšanās ir tā, ka izrādās - par deputātu var būt arī kaimiņu Janka, ar kuru kopā meitās iets un šņabis dzerts. Tā ir lielākā vilšanās, ko latvietis piedzīvojis attiecībā uz Latvijas politisko vidi.

Šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā «100.pants» pauda ekspolitiķis Edvīns Inkēns.

Inkēns skaidroja, ka mēs - latvieši - neņēmām vērā un nerēķinājāmies ar to, ka arī mūsu kaimiņš var pēkšņi kļūt par ministru.

«Mēs visu laiku gaidām tos gudros, smukos [politiķus], ne no šīs pasaules. Un neskaitāmas vēlēšanas pēc kārtas mēs redzam, ka atnāk mūs pārvaldīt mazliet virs ierindas cilvēki, kurus mēs paši ievēlam. Man liekas, ka tā ir tā nesaskaņa starp reālo dzīvi un reāliem cilvēkiem, kādi mums ir - viņu izglītības līmeni, pieredzes līmeni, gudrību, dumjību, godīgumu. Tā ir tā milzīgā starpība, kas rada vilšanos, jo izrādās, ka par deputātu var būt arī kaimiņu Janka, bet viņš taču skolā uz divniekiem mācījās,» teica Inkens.

Viņš atzīmēja – «Kāds saskaitījis, ka esam izlaiduši cauri «politiskajai gaļas mašīnai» piecus tūkstošus cilvēkus, apmācot viņus politikas vidusskolā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu