Lāčplēša dienā Cēsīs demonstrēs filmu «Bermontiāda»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.
Cēsīs, par Lāčplēša dienas neatņemamu tradīciju ir kļuvusi Askolda Saulīša dokumentālās skaņu filmas «Bermontiāda» demonstrēšana.  

11.novembrī plkst.19:00 Rožu laukumā ikviens aicināts bez maksas noskatīties režisora Askolda Saulīša dokumentālo skaņu filmu «Bermontiāda». Skatoties šo dokumentālo stāstu zem klajas debess - improvizētā brīvdabas kino zālē, būs iespēja sildīties pie ugunskura, dzert siltu tēju un kopā esot, izbaudīt to svētku sajūtu, kuru mājās pie TV ekrāniem sēžot sajust nevar.  

Filma, kas pirmizrādi piedzīvoja 2009. gada 11.novembrī, ir precīzs un tīrs dokumentālais kino, kas aizraujošā veidā stāsta par latviešu brīvības cīņām 1919.gada oktobrī un novembrī, kad, kā atzīst filmas veidotāji «Rīgā pie Daugavas krastiem izšķīrās modernās, pēc Pirmā pasaules kara radītās, Eiropas liktenis».  

Filmas veidošanā izmantots plašs kino arhīva un fotogrāfiju klāsts. Īpaši jaunākajai paaudzei izstrādāti datorgrafikas specefekti, kas palīdzēs iejusties 90 gadu senā pagātnē. Filmas inscenētās epizodes, kas filmētas reālajās kauju vietās, vēsturiskos faktus lieliski papildina ar spilgtiem aktierdarbiem (Andris Keišs, Ivans Švedovs, Harmuts Lange). 

Pašvaldības aģentūra «Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs» izsaka īpašu paldies filmas «Bermontiāda» producentam Bruno Aščukam par atbalstu filmas demonstrēšanā Cēsīs jau trešo gadu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu