Mediķiem ir versija, kad un kā protestēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kā izpaudīsies protesti pret budžeta samazinājumu medicīnai, pagaidām vēl tiek diskutēts, taču, visticamāk, tas būs gājiens 18.novembrī, atzina Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Mediķu arodbiedrība gan norāda, ka pašlaik informācija par iespējamo nākamā gada konsolidācijas apmēru veselības budžetā nav oficiāla, tāpēc rodas dažādas spekulācijas.

«Ja šī informācija, kas ir mūsu rīcībā par to, ka iespējamais samazinājums veselības aprūpes jomā būs no 30 līdz 40 miljoniem latu, izrādīsies patiesie valdības plāni, mēs esam kategoriski pret šādu ideju un rīcību,» sacīja Keris

Keris piebilda: «Streiku rīkot mēs nevaram, precīzāk – tam nebūtu jēgas, jo slimnīcas strādā krīzes režīmā, sniedzot palīdzību gandrīz tikai un vienīgi akūtiem pacientiem, kuri jāārstē arī streika gadījumā.»

Viņš Latviju salīdzina ar Grieķiju, norādot, ka tagad sliktākais skolnieks jeb grieķi saņem torti, bet labāko skolnieku, ja ticam stāstam par iziešanu no krīzes - Latviju, mēģina aprakt un uzlikt pieminekli «Latvijas veiksmes stāsts».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu