Laists klajā jauns DVD ar Elīnu Garanču operā «Anna Bolena»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Deutsche Grammophon» apgāds izdevis dubulto DVD ar operu «Anna Bolena» Vīnes Valsts operas iestudējumā. Titullomu atveido Anna Ņetrebko, otra galvenā loma – Bolenas sāncense Džeina Sīmora - atvēlēta Elīnai Garančai. Kā atzīmējusi austriešu lielā dienas avīze Kurier – abas dīvas savās lomās ir «fenomenālas».

«Anna Bolenu» 1830. gadā sacerējis Gaetāno Doniceti un operas sižeta pamatā ir Anglijas karaļa Henrija VIII otrās sievas Annas Bolinas (Anna Boleyn) drāma un cīņa ar karaļa jauno favorīti – vēlāk arī trešo sievu – Džeinu Sīmoru (Jane Seymour). DVD papildmateriālos īsu operas sižeta pārstāstu sniedz Elīna Garanča.

Videoieraksts veikts Vīnes operā šā gada aprīlī, iestudējuma režisors ir Eriks Ženovezs (Eric Genovese), Vīnes operas kori unn orķestri diriģē Evelino Pido (Evelino Pido), bet Henriju VIII atveido Ildebrando D’Arkandželo (Ildebrando D’Arcangelo).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu