Bērziņš bažījas, ka NĪN palielināšana veicinās iedzīvotāju aizbraukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš neatbalsta nekustamā īpašuma nodokļu paaugstināšanu, jo tas veicinātu iedzīvotāju aizbraukšanu prom no Latvijas.

Šodien kopīgajā preses konferencē ar premjeru Valdi Dombrovski (V) prezidents uzsvēra, ka neatbalsta nodokļu paaugstināšanu vispār.

Bērziņš norādīja, ka viņam ir bijusi iespēja runāt ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, un prezidents uzskata, ka ir ievēroti jau iepriekš noteiktie principi un ir sastādīts saprātīgs 2012.gada budžets. Viņš atzina, ka «labākais iespējamais [budžets] visiem nebūs nekad». Pēc šī budžeta pieņemšanas varēsim iet uz priekšu.

Kā ziņots, valdība 8.novembrī vienojās par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) izmaiņām 2012.gadā, ar kurām pašvaldību budžeta ieņēmumus plānots papildināt par aptuveni 500 000 latu. Izmaiņas paredz pašvaldībām nodot plašākas lemšanas tiesības par NĪN piemērošanu.

Valdība atbalstīja priekšlikumu nesaglabāt esošo 25% nodokļa pieauguma ierobežojumu, deleģējot tiesības pašvaldībām lemt par nodokļa pieauguma ierobežojumu zemei, tostarp procentuālo apmēru.

Pašvaldības arī varēs lemt par nodokļa apmēra saglabāšanu iepriekšējā gada līmenī, jo ir teritorijas, kur joprojām šāds ierobežojums ir nepieciešams, piemēram, Rīgā, Jūrmalā un Pierīgas novados, kur daļai nodokļa maksātāju slogs būtu nesamērīgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu