Lenijs Kravics ieradies Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar 5 speciāliem autobusiem un 10 kravas automobiļos izvietotu visu nepieciešamo tehnisko aprīkojumu Lenijs Kravics un viņa pavadošais personāls šodien ieradās Rīgā. Pēc koncerta Polijas galvaspilsētā viņi uzreiz devās šurp, lai laikus sagatavotos lieliskam šovam. Tādējādi uzstādīšanas darbi Arēnā Rīga jau rit pilnā sparā. Plaši zināms fakts, ka Kravics pievērš īpašu uzmanību koncerta skaņai, gaismām, savam sniegumam un saspēlei ar skatītājiem, atstājot dažādas ērtības otrajā plānā.

Kamēr tehniķi veic savus pienākumus, pats Lenijs, iespējams, izbrauks nelielā ekskursijā pa Rīgu, bet dienas otrajā pusē ieturēs vakariņas kādā kolorītā restorānā. Brīdis atpūtai viņam lieti noderēs, jo pēdējā laikā strādāts gana spraigi.

Pagājušo ziemu Kravics pavadīja jaunākā, devītā, albuma «Black And White America» ierakstos Bahamu salās un Parīzē, vasarā sāka koncerttūri dzimtajās ASV, paralēli filmējoties Sūzenas Kolinsas romāna «Bada spēles» ekranizācijā, kā arī sniedza 4 ekskluzīvus koncertus ar U2.

«Citkārt es nebūtu uzstājies tai laikā, taču viņi [U2] palūdza pievienoties dažiem koncertiem. Jāatzīst, ka bija patiesi forši atkal uzpēlēt stadionos ar draugiem,» sirsnīgi stāsta Lenijs Kravics.

Kopš 15.oktobra sākusies Eiropas turneja, kur jāuzstājas vai katru otro dienu, turklāt jāceļo no pilsētas uz pilsētu pat tūktoš un vairāk kilometru.

Eiropas kritiķu un skatītāju atsauksmes ir patiešām sajūsminātas. Piemēram Nīderlandes mediji raksta: «Kravics un viņa komanda neapšaubāmi ir vislabākajā iespējamajā formā. Jau no pirmajām notīm skaidrs, ka Lenijs sakomplektējis brīnišķīgu mūziķu grupu. Vokālā ziņā viņš pat turpina augt no gada uz gadu. Ar tādu vieglumu viņš paņem pat augstākās notis, sniedzot skatītājiem tieši to, pēc kā viņi ieradušies».

«Kravics ir viens no tiem retajiem māksliniekiem, kas jebkurā zālē prot radīt to īpašo «tikai mēs, savējie» atmosfēru – talants, kas piemīt pavisam nedaudziem».

«Ar dabisko šarmu un mākslu sevi pasniegt, Kravics gandrīz viens pats piekala publikas uzmanību. Par to jāpateicas arī saiknei ar publiku, kas šķita gandrīz fiziska esam. Sirsnīgas uzrunas un komunikācija ar faniem ir nozīmīga daļa no viņa priekšnesuma».

Koncertā bez pāris dzismām no jaunā albuma (Stand, Come On Get It) dzirdēsim visus Lenija lielākos hitus: American Woman, Fly Away, Are You Gonna Go My Way, I Belong To You, Always On The Run, It Ain't Over 'Til It's Over utt.

Radio SWH DJ Artis Dvarionas, kuru «iesildīšanai» Rīgā Lenijs Kravics apstiprinājis jau vairākkārt, stāsta par izjūtām pirms koncerta: «Jūtos īpaši pagodināts par iespēju uzstāties pirms Lenija Kravica Rīgā. Jo īpaši, ja man to uztic arī šajā, trešajā Lenija Rīgas vizītes laikā. 2005. gadā pirms viņa koncerta Skonto hallē uzstājāmies ar grupu R.A.P., bet pirms 2008.gada koncerta Arēnā Rīga spēlēju vienu no saviem svarīgākajiem DJ setiem. 11. novembra vakars būs liels pagodinājums un izaicinājums vienlaikus. Gaidu to ar nepacietību!»

Lenija Kravica koncerta apmeklētāju ievērībai! 11. novembrī durvis Arēnā Rīga tiks vērtas vaļā plkst. 19:00. Koncerta sākums no plkst. 20:00. Lenijs Kravics ar grupu sniegs aptuveni divas stundas garu priekšnesumu.

  • Pēdējās biļetes vēl pieejamas «bilesuserviss.lv» tīklā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu