ASV eksperti paredz, kad tieši krievu bīstamais kosmosa kuģis ietrieksies Zemē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV eksperti aprēķinājuši, ka patlaban nekontrolējamais kosmosa kuģis «Fobos-Grunt», Zemē varētu ietriekties jau šomēnes.

Ārvalstu mediji vēstī, ka nekontrolējamais kuģis jau 26.novembrī nokritīs uz Zemes.

Tikmēr Krievijas speciālisti joprojām mēģina nodibināt kontaktus ar bezpilota gaisa kuģi. Līdz šim visi mēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Vienlaikus gan Krievijas, gan ārvalstu eksperti jau sākuši izteikt pieņēmumus, ka kosmosa kuģa palaišanai gatavošanās notikusi ļoti pavirši.

Kā ziņots: Krievijas bezpilota kosmosa kuģa, kurš trešdien cieta neveiksmi un neuzņēma sākotnējo kursu uz Marsu, krišana var radīt vislielākās sekas kosmisko aparātu katastrofu vēsturē, uzskata ASV eksperts.

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) pētnieks Džeimss Obergs pārliecināts, ka krievu speciālistiem vēl ir iespēja atjaunot kontroli pār aparātu.

Tomēr viņš arī norāda: ja «Roskosmos» speciālistiem neizdosies atjaunot kontroli pār aparāta kursu, «Fobos-Grunt» kļūs par bīstamāko kosmisko aparātu, kāds vien jebkad nokritis uz Zemes, jo tā bākās atrodas vairākas tonnas toksiskas degvielas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu