Finanšu ministrs: valdība neatkāpsies no diviem solījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) ceturtdien iepazīšanās vizītē tikās ar Austrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Štefanu Pēringeru, savukārt dienas otrajā pusē finanšu ministrs pēcievēlēšanas vizītē uzņēma ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi.

Vizīšu laikā ministrs izklāstīja Latvijas aktualitātes, īpašu uzmanību pievēršot nākamā gada budžeta jautājumiem un konsolidācijas apmēram, informē Finanšu ministrijā.

Vilks atzīmēja, ka valdība neatkāpsies no diviem, iepriekš teiktajiem solījumiem: nepaaugstinās nodokļus un nesamazinās pensijas, kā arī tiks uzlabots nodokļu iekasēšanas process.

Austrijas vēstnieks, iepazīstinot ar Austrijas ekonomisko situāciju, uzsvēra, ka Austrija ir orientēta uz stabilitāti, vienlaikus veicot strukturālās reformas. Pēringers atzina, ka eiro valūta un kopējais tirgus Austrijai devis arī vairāk kopīgā ar pārējām dalībvalstīm, kuras līdzīgi īsteno divvirzienu politiku - risina esošās problēmas, bet domā arī ilgtermiņā, dodot cilvēkiem perspektīvu un attīstības iespējas.

Viņš ieteica šādu modeli īstenot arī Latvijā: «Ir jārada stabila sabiedrība, kas balstās uz vairākām pamatlietām, piemēram, izglītību, infrastruktūru, veselību, sociālo drošību u.c., pat ja valstij tas neatmaksājas biznesa līmenī.»

Savukārt ASV vēstniece atzīmēja, ka ASV tuvojas prezidenta vēlēšanu laiks, sarežģīts posms, kuram vēl pāragri paredzēt rezultātu. Viņa īpaši uzsvēra, ka ļoti svarīgi Latvijai savlaicīgi sākt darbu pie nopietna plāna aizsardzības jomas attīstīšanai.

«Es saprotu, ka šis gads Latvijai vēl ir sarežģīts, bet nākamajā gadā jums jāpiedāvā nopietnu, uzticamu plānu, kā palielināt atbalstu aizsardzības jomai, jo tas ir ārkārtīgi svarīgi. Es novērtēju Latvijas nopietno attieksmi pret dalību NATO un starptautiskajās misijās,» teica vēstniece.

Vilks uzsvēra, ka šī valdība sastāv no savas nozares ekspertiem, kuri vēlas sasniegt konkrētus mērķus - labklājības ilgtspēju, ekonomiskās izaugsmes efektivitāti, aizsardzības jomas nostiprināšanos.

«Šai valdībai ir sabiedrības atbalsts, tajā nav oligarhu ietekmes, tāpēc viss atkarīgs tikai no mums pašiem,» atzīmēja ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu