Krievu kosmiskā aparāta neveiksme: ir vairākas valstis, kur tas var nokrist

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ja neizdosies iedarbināt Krievijas starpplanētu aparāta «Fobos-Grunt» dzinējus, decembra sākumā atmosfērā nesadegušie kosmiskā aparāta fragmenti var nokrist uz Zemes. Kā liecina eksperti, fragmenti var nogāzties daudzu valstu teritorijā.

Valstis, kuras aģentūrai «RIA Novosti» nosauca eksperti, ar noteikumu, ka paliks anonīmi ir: ASV, Ķīna, Āfrikas valstis, Tuvo Austrumu valstis, virkne Eiropas valstu, Austrālija, Japāna, Ukraina un Krievija.

«Ja neizdosies iedarbināt dzinējus, tā nolaišanās būs nevadāma, taču nevar teikt, ka nekontrolējama, jo, tuvojoties aparāta krišanas datumam, ASV, Krievijas un Eiropas speciālisti visai precīzi varēs noteikt vietu, kurā tas ieies atmosfērā, un līdz ar to arī paredzamo nesadegušo fragmentu krišanas reģionu,» sacīja eksperts.

Uz jautājumu, kur «Fobos-Grunt» var ieiet atmosfērā, eksperts sacīja: «Es jums saku pilnīgu patiesību: neviens pasaulē to vēl nezina.»

Jau vēstīts, ka ASV un Krievijas speciālistiem versija par to, kad kritīs aparāts, dalās. Vieni saka, ka tas notiks novembra beigās, otri saka - decembra sākumā.

Jānorāda, ka Krievijas speciālistiem vēl ir iespēja pārņemt kontroli pār kosmisko aparātu, tomēr, kā atzina vairāki eksperti, cerības sarūk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu