Strīķe: Jaundžeikara lietā iesaistītā KNAB amatpersona birojā vairs nestrādā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kriminālprocesā, kura ietvaros šobrīd apcietinājumā atrodas bijušais iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars, iesaistīta arī kāda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona. Šī persona birojā gan vairs nestrādājot, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumam «De facto» intervijā atzina KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.

«Es nenoliegšu, ka šajā kriminālprocesā figurē nu jau bijusī KNAB amatpersona, mēs esam reaģējuši tiklīdz mums bija pietiekamas ziņas un fakti. Par iesaistītām personām, statusiem, pašlaik mēs neesam tiesīgi runāt, jo procesu virza prokurors,» raidījumam sacīja Strīķe.

Viņa gan bija izvairīga atbildēs uz jautājumiem, kas saistīti ar šo amatpersonu, proti, nesniedza informāciju, kādas ziņas šai personai bija pieejamas, cik sen šī persona birojā vairs nestrādā un kādā līmeņa darbinieks tas bija. Strīķe vien sacīja, ka «birojs ļoti rūpīgi seko jebkuriem gadījumiem vai jebkuriem faktiem, kas varētu liecināt par nesankcionētu izpaušanu, un šī amatpersona jau kādu laiku šeit nestrādā, bet sīkāk es nedrīkstētu precizēt izmeklēšanas interesēs.»

KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja gan atzina, ka birojs ir paaugstināta riska iestāde, jo ietekmīgiem cilvēkiem ir pastiprināta interese par biroja darbu, tāpēc šādi darbinieki, kas, iespējams, izpauduši slepenu informāciju, nav vērtējami par augsta līmeņa darbiniekiem. «Ja kāds cilvēks dara kādas prettiesiskas darbības, tad šo darbību veikšana liecina par viņas cilvēciski zemo līmeni,» sacīja Strīķe.

Savukārt vaicāta, vai uz šo brīdi šāda informācijas noplūde vairs nenotiek un vai viņa ir droša, ka šobrīd neviens, uz kuru īsteno operatīvo darbību, par to neuzzina, Strīķe atbildēja izvairīgi, sakot, ka «birojā tiek izmeklētas ļoti daudzas lietas, svarīgas sabiedrībai lietas, un arī pret ļoti ietekmīgiem cilvēkiem, un mēs skaidri apzināmies, ka interese no žurnālistiem, no ietekmīgiem cilvēkiem, no ietekmīgo cilvēku aprindām attiecībā uz mūsu lietām ir ļoti liela. Tāpēc mēs varētu nosaukt biroju kā tādu paaugstināta riska iestādi, ja mēs neko nedarītu, nevienu nekas šeit neinteresētu, nekas arī nenonāktu atklātībā. Un apzinoties, ka šo cilvēku loks ir ļoti liels, kuriem interese ir par to, ko mēs darām, mēs analizējam gan pieļautās kļūdas, gan iekšējās regulācijas un nepārtraukti pastiprinām tos drošības mehānismus, lai novērstu iespējamo informācijas noplūdi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu