Karnīte: dzirdēsim vēl nepatīkamas ziņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ekonomiste Raita Karnīte uzskata, ka jāuzteic Latvijas valdība par to, ka izdevās izmantot mazāku starptautiskā aizdevuma summu. Mums tas izdevās, pateicoties ļoti stingrai valdības politikai. Runājot par budžeta konsolidāciju 2012.gadā, Karnīte norāda: dzirdēsim vēl nepatīkamas ziņas.

Pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio, Karnīte pauda bažas par Latvijas valdības optimistisko nākotnes redzējumu, kas atšķiras no Rietumu ekspertu redzējuma, kas ir pesimistiskāks.

«Man arī jāpievienojas pesimistiskākam redzējumam,» atzina Karnīte, norādot, ka pārlieku lielam optimismam pamatu neredz.

Viņa domā, ka šībrīža situācija ir mazliet poza, jo starptautiskie aizdevēji nekad nebūtu aizbraukuši, nevienojoties par konsolidācijas apmēru nākamgad. «Vēl dzirdēsim nepatīkamas ziņas,» uzskata Karnīte.

Ekonomiste pauda viedokli, ka konsolidācija būs lielāka gan par valdības norādītajiem 122 miljoniem, gan vēlāk izskanējušiem 130-140 miljoniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu