Eksperts par 13.janvāra grautiņa lietas izskatīšanu: tas nav normāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tas nav normāli, ka 13.janvāra grautiņa lietas izskatīšana aizņem trīs gadus.

Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio raidījumam «Aktuālais temats» pauda drošības eksperts Kaspars Druvaskalns, komentējot Rīgas apgabaltiesas lēmumu līdz janvārim atlikt tiesas sēdi 13.janvāra grautiņa lietā.

 Viņš norādīja, ka katrai valstij šādā gadījumā  būtu jānodrošina daži principi – «sodāmība ir neizbēgama, tā ir saprātīgā laika termiņā, un cilvēki tiek sodīti tieši par konkrēto nodarījumu».

Druvaskalns minēja, ka, piemēram, pēc Londonas grautiņiem spriedumi bija jau pirmajā naktī.

«Tur tiesu sistēma spēj reaģēt uz apkārtējo situāciju un pieņemt adekvātus lēmumus, kas atšķiras no mūsu spriedumiem, kādus paredz krimināllikums,» norādīja Druvaskalns.

«Tiesu sistēmai, ja vainīgais pie rokas pieķerts, tad nevajag trīs gadus, lai par konkrēto nodarījumu notiesātu. Arī sabiedrībai tas būtu labāk akceptējams, ja šāds spriedums būtu laikā un vietā un vainīgais jūtas, ka ir pieķerts un sodīts.»

Tāpat Druvaskalns teica, ka normālās valstīs šādi grautiņi tiek prognozēti un nodrošināts arī samērīgs drošības sargu skaits. «Daudzi eksperti jau iepriekš brīdināja, ka sociālā spriedze sabiedrībā aug, līdz ar to drošības dienestiem bija jābūt gataviem šādiem notikumiem,» norādīja Druvaskalns.

aptuveni trīs stundu ilgas tiesas sēdes ar diviem 15 minūšu pārtraukumiem Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atlikt tā dēvētās 13.janvāra grautiņu krimināllietas izskatīšanu.<br />

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu