Informācijas nopludināšanā iesaistītās KNAB darbinieces atklāšana var būt smags trieciens Strīķei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece, kas iesaistīta operatīvās informācijas nopludināšanā, ir kāda KNAB speciāliste Zanda L., kas tiek uzskatīta par vienu no biroja priekšnieka pienākumu izpildītājai Jutai Strīķei īpaši pietuvinātām personām – bijušo kolēģu raksturojumā pat par draudzeni, to portālam «Pietiek.com» apliecinājuši vairāki neatkarīgi avoti.

Portāls raksta, ka, iespējams, tieši tāpēc KNAB vadība kopš Dzintara Jaundžeikara aizturēšanas brīža centās slēpt, ka informācijas nopludināšanā iesaistīta KNAB darbiniece un darīja visu iespējamo, lai netiktu atklāts viņas vārds.

Avoti prokuratūrā portālam atklājuši – uzmanību pievērsis fakts, ka Zanda L. birojā tikusi uzskatīta par Strīķes uzticības personu, kura KNAB nonākusi pēc viņas rekomendācijas. Abas iepriekš strādājušas Drošības policijā un no bijušo kolēģu puses tiek raksturotas kā tuvas draudzenes.

Pirms trim gadiem šī darbiniece esot bijusi ierauta skandālā, kas lika apšaubīt viņas atbilstību amatam, tomēr KNAB vadība darbinieci piesedza, norādot, ka neredz pamatu dienesta pārbaudes uzsākšanai. Skandālā esot bijis iesaistīts arī darbinieces otrais vīrs, kurš Jaundžeikara lietā figurē kā persona, caur kuru Jaundžeikars varētu būt saņēmis valsts noslēpumu saturošu informāciju.

Par minēto Zandu L. pirms trim gadiem izskanēja informācija, ka viņas vīrs - uzņēmējs bijis iesaistīts nodokļu izkrāpšanas shēmā un mēģinājis izmantot dzīvesbiedres amatu savā labā.

Pašlaik KNAB oficiāli nevēlas apstiprināt pat to, vai šāda darbiniece birojā vispār ir strādājusi, vai viņa KNAB strādā vēl pašlaik, kādu amatu ir ieņēmusi, bet, ja vairs nestrādā, kad un kādu iemeslu dēļ beigusi savas darba gaitas birojā.

KNAB norāda, ka interneta vietnē «Pietiek.com» publiskotas nepatiesas ziņas saistībā ar publikācijā minēto bijušo KNAB darbinieci Zandu L.

KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists Andris Vitenburgs portālam «Apollo» pastāstīja, ka KNAB rīcībā esošie dokumenti apliecina - konkrētā persona nekad nav strādājusi Drošības policijā un darbā birojā tika pieņemta 2003.gada aprīlī, proti, piecus mēnešus pirms tam, kad darbu birojā uzsāka pašreizējā KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja, priekšnieka vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos Juta Strīķe (2003.gada septembrī).

Pieņemot konkrēto personu darbā KNAB, tā ir atbildusi likumā noteiktajām prasībām un tai bija augstākā izglītība.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu