«Nāves tirgonim» apstākļi cietumā esot ļoti smagi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Par Nāves tirgoni dēvētajam krievu uzņēmējam Viktoram Butam, kuru pirms dažām nedēļām ASV zvērināto tiesa atzina par vainīgu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās, cietumā klājoties pavisam nelāgi. Tā sarunā ar ziņu aģentūru «Ria Novosti» sacīja viņa laulātā draudzene Alla Buta.

«Nekas nav mainījies, kā bija – tā arī ir palicis. Neteikšu, ka kļuvis sliktāk. Tur ir lielas problēmas ar pārtiku, kā arī ar karsto un auksto ūdeni,» sacīja Alla.

Buts joprojām atrodas vieninieka kamerā, turklāt lielāko daļu laika viņš esot saslēgts rokudzelžos. Viņam esot arī sarežģītas attiecības ar dažiem no cietuma apsargiem.

«Trakākais ir informācijas bads [ko piedzīvo Viktors], viņš ir vieninieka kamerā un reti ar kādu tiekas,» stāstīja Alla.

Pēc tam, kad Buta aizstāvība lūdza mainīt apcietinājuma nosacījumus, apstākļi cietumā pat pasliktinās, apgalvo Alla.

Tikmēr Buta advokāts Alberts Dajans sacīja, ka Viktors atrodas vieninieka kamerā bez logiem. «Visapkārt ir vieni akmeņi [ķieģeļi],» pauda advokāts.

Kā ziņots, ASV tiesa atzina Butu par vainīgu ieroču kontrabandā. Spriedums tiks pasludināts nākamā gada februārī. Viņam draud mūža ieslodzījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu