Svinīgi nesīs «Smiļģa svētku galdu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gatavojoties «Spēlmaņu nakts» ceremonijai un svinot režisora Eduarda Smiļģa 125 gadu jubileju, plkst.14.00 no Jaunā Rīgas teātra līdz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim teātra ļaudis un draugi nesīs piecus metrus garu svētku galdu.

Galds «Spēlmaņu nakts» balvu pasniegšanas ceremonijā uz skatuves tiks klāts par godu jubilāram.

Gājiena laikā tiek plānotas vairākas atpūtas vietas - pie Brīvības pieminekļa un «Nordea» klientu apkalpošanas centra Vecrīgā. Šajās vietās Lielā skatītāju balsojuma ģenerālsponsors «Nordea» ikvienu aicinās uz cienastu un ārpus kārtas balsojumu. Lai arī Lielais skatītāju balsojums noslēdzās vakar, teātra cienītājiem būs pēdējā iespēja ietekmēt rezultātus - uz vietas varēs nobalsot par labākajiem aktieriem un izrādi. Tiks izlozētas arī 40 biļetes uz dažādām teātra izrādēm.

Svinīgo gājienu vadīs teātru draugs un biedrs, arī darbinieks Varis Klausītājs. Organizatori sola gājiena laikā izlozēt 20 laimīgos «Nordea» skatītāju balsojuma dalībniekus, kuri savā īpašumā iegūs divus ielūgumus uz labākajām Latvijas teātru izrādēm.

Kā ziņots, gadskārtējās teātra balvas «Spēlmaņu nakts» pasniegšanas ceremonija notiks trešdien. Godinot teātra vecmeistarus, ik gadu «Spēlmaņu nakts» laikā tiek pasniegta balva par mūža ieguldījumu skatuves mākslā, un šogad to saņems Nacionālā teātra aktrise Astrīda Kairiša un bijušais Jaunatnes teātra galvenais režisors Ādolfs Šapiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu