Hjū Grants apgalvo, ka viņa telefonsarunas noklausījušies Mērdokam nepiederoši tabloīdi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pirmdien notikušajā telefonu noklausīšanās skandāla izmeklēšanas komisijas sēdē britu aktieris Hjū Grants apsūdzēja privātuma aizskaršanā vairākus preses izdevumus, kas nepieder mediju magnātam Rūpertam Mērdokam.

Grants pavēstīja, ka 2007.gadā laikraksts «The Mail on Sunday» publicēja rakstu par viņa attiecībām ar biznesa magnāta Džeimsa Goldsmita meitu Džemaimu Hānu, pieminot viņa sarunas ar «sulīgas balss» īpašnieci. «Es gribētu zināt, kas bija viņu avots, ja ne telefonu noklausīšanās,» sacīja aktieris.

Kinozvaigzne apsūdzēja vēl vienu tabloīdu «Daily Mirror» nelikumīgai piekļūšanai viņa medicīnas vēsturi.

Laikraksts «The Mail on Sunday» pieder preses izdevniecībai «Associated Newspapers», savukārt «Daily Mirror» - mediju uzņēmumam «Trinity Mirror», lai gan telefonu noklausīšanās skandāls sākās ar tagad darbību jau izbeigušo tabloīdu «News of the World».

Grants piebilda, ka viņam šķita aizdomīga ielaušanās viņa Londonas dzīvoklī 1995.gadā īsi pēc tam, kad viņš bija arestēts Losandželosā par prostitūtas pakalpojumu izmantošanu. Viņš pavēstīja, ka no viņa dzīvokļa nekas nebija nozagts, un neilgi pēc tam kādā laikrakstā parādījās pilns viņa dzīvokļa interjera laikraksts. Aktieris nevarēja atcerēties, kurš preses izdevums bija to publicējis.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā darbu sāka telefonu noklausīšanās skandāla izmeklēšanas komisija, kurai jāizskata preses darba kultūra un ētika, kā arī jācenšas izdibināt, kā varēja izveidoties situācija, kurā laikraksta «The News of the World» redakcija noklausījusies līdz 4000 cilvēku telefonsarunas, tostarp augstu amatpersonu, karaliskās ģimenes locekļu, slavenību, kā arī daudzu iedzīvotāju saziņu.

Tāpat tai jāizvērtē nu jau slēgtās avīzes «The News of the World» un to bijušo īpašnieku «News International» rīcība, lai gan darbs pie šīs izmeklēšanas daļas nevar sākties, kamēr savu izmeklēšanu nav noslēgusi policija.

Policijas 2011.gada janvārī sāktā izmeklēšana liecina, ka laikraksta «The News of the World» redakcija noklausījusies līdz 4000 cilvēku telefonasarunas.

Skandāls kritisko punktu sasniedza jūlijā, kad atklājās, ka laikraksta darbinieki uzlauzuši pazudušas meitenes balss pastu. Vēlāk meitene tika atrasta nogalināta.

13 gadus vecā Millija Daulere pazuda 2002.gadā netālu no savām mājām Voltenā pie Temzas netālu no Londonas. Meitenes mirstīgās atliekas tika atrastas pēc sešiem mēnešiem mežā, bet slepkava Levijs Belfīlds notiesāts tikai šogad jūnijā.

Prāvas gaitā noskaidrojās, ka «The News of the World» žurnālisti uzlauzuši Dauleres telefona balss pastu pirmajās dienās pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažus ziņojumus, ar to raisot cerības tuviniekos un izmeklētājos, ka viņa varētu būt dzīva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu