Par labāko aizvadītā gada izrādi atzīst «Lūgšana resnajai tantei»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Spēlmaņu naktī» par labāko dramatiskā teātra izrādi aizvadītajā gadā tika atzīts Džeroma Deivida Selindžera garstāsta «Frenija un Zūijs» dramatizējums «Lūgšana resnajai tantei» Nacionālajā teātrī, ko iestudējis režisors Pēteris Krilovs. 

BALVU IEGUVĒJU FOTOGALERIJA

«Spēlmaņu nakts» balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā tika pasniegta Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Astrīdai Kairišai un režisoram Ādolfam Šapiro. 

Par labāko latviešu autora darba iestudējumu atzīts «Visi mani prezidenti», kas tapis «Dirty Deal Teatro» sadarbības projektā «Tests» ar Latvijas Nacionālo teātri. Šī darba dramaturgs ir Jānis Balodis, bet režisors - Valters Sīlis. Par labāko gada izrādi bērniem atzīta «Vārnu ielas republika» Dailes teātrī, kura režisore ir Laura Groza. 

Gada režisora balvu saņēma Pēteris Krilovs par iestudējumu «Lūgšana resnajai tantei» Latvijas Nacionālajā teātrī. 

Par gada scenogrāfu atzīts Mārtiņš Vilkārsis par iestudējumiem «Ābels un Olga» un «Vārnu ielas republika» Dailes teātrī, savukārt par gada kostīmu mākslinieci atzīta Kristīne Pasternaka - par «Seviljas bārddzini» Latvijas Nacionālajā operā un «Annu Kareņinu» Latvijas Nacionālajā teātrī. «Spēlmaņu nakts» balvu par muzikālo partitūru dramatiskajā izrādē saņēma Juris Vaivods - par izrādēm «Ādama stāsts» Latvijas Nacionālajā teātrī un «Zagļi» Dailes teātrī. 

Par gada aktrisi atzīta Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska - par sievas tēlojumu izrādē «Ragana» un Epas tēlojumu izrādē «Laimesciema podniekdarbnīca», bet par gada aktieri atzīts Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs par Otello lomu izrādē «Otello». 

Par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Indra Briķe par Repņikovas lomu izrādē «Atvadas jūnijā» Dailes teātrī, bet par labāko otrā plāna aktieri atzīts Edmunds Freibergs par Alekseja Aleksandroviča Kareņina atveidojumu izrādē «Anna Kareņina» Latvijas Nacionālajā teātrī.

Par labāko jauno skatuves mākslinieku atzīts Kaspars Kārkliņš par Čaka tēlojumu izrādē «Spēlē, Spēlmani!», Aldera lomu «Ugunī» un Jaša lomu «Laimesciema podniekdarbniecībā» Liepājas teātrī. Par labāko jauno skatuves mākslinieci atzīta Dana Čerņecova par darbu izrādē «Graņonka» un Sniegbaltītes lomu izrādē «Ziema» Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Par gada spilgtāko debiju atzīta Edgara Kaufelda režija izrādē «Kas dzīvo rotaļkastē...?» Latvijas Leļļu teātrī. 

Par gada baleta mākslinieci atzīta Margarita Demjanoka par Titānijas lomu izrādē «Sapnis vasaras naktī» un Margeritas lomu Gotjē izrādē «Kamēliju dāma» Latvijas Nacionālajā operā. Par gada kustību mākslinieci atzīta Inga Krasovska par darbu izrādēs «Ragana» un «Šikās kāzas» Liepājas teātrī un «Amadejs» Dailes teātrī.

«Spēlmaņu nakts» balva par gada sasniegumu muzikālajā izrādē piešķirta Raimondam Paulam izrādē «Leo. Pēdējā bohēma» Latvijas Nacionālajā teātrī.

«Spēlmaņu nakts» balva ir metālkalēja Jura Gagaiņa veidotā balva - skatuves nagla. Ir sens ticējums: ja aktieris uz skatuves atrod naudu, tas nozīmē jaunu lomu - jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt, kas aktierim ir vissvarīgākais.

Žūrijas specbalva piešķirta projekta «Heda» veidotājiem par drosmi un vērienu klasiskā teksta un telpas robežu transformācijā.

«Ģimenes aptieku» balva «Sudraba piesta 2011» un 500 latu naudas balva kā sezonas labākajai izrādei, kura veltīta ģimenes un personīgo problēmu atspoguļojumam, piešķirta Mārtiņa Eihes izrādei «Atvadas jūnijā», kas iestudēta Dailes teātrī.

«Spēlmaņu nakts» ģenerālsponsors - «Nordea» bankas Latvijas filiāle - arī šogad organizēja skatītāju balsojumu trijās nominācijās, kurā par savām teātra simpātijām nobalsoja gandrīz 4000 skatītāji visā Latvijā. Skatītāju balsojumā par gada aktrisi atzīta Inese Kučinska, par gada aktieri - Artūrs Skrastiņš, bet par gada izrādi atzīta izrāde «Ragana».

Nu jau par tradīciju kļuvusi arī «Spēlmaņu nakts» slepenā labvēļa balva «Gada jūsma», kas šogad tikusi Andrim Keišam par darbu izrādē «Otello».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu