Krievijas kosmosa neveiksmē vaino amerikāņus; aparāta krišana būšot pārsteigums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Novembra sākumā neveiksmi piedzīvojusī Krievijas kosmiskā zonde «Fobos-Grunt», neuzņemot trajektoriju uz Marsu, pretēji iepriekš prognozētajam, uz Zemes varot nokrist februārī vai martā, liecina ceturtdien aģentūrai «Interfax» pavēstītā oficiālā informācija.

Sniegtā informācija liecina, ka runāt par precīzu kosmiskā aparāta krišanas datumu nevar, jo tā kustība orbītā var mainīties ārēju faktoru ietekmes dēļ, tāpēc tā krišana jebkurā gadījumā būšot pārsteigums.

Tikmēr speciālisti Krievijā, kuri izstrādāja šo zondi, mēģina atšifrēt Eiropas kosmiskās aģentūras Pērtā uztverto signālu.

Iemesls, kāpēc «Fobos-Grunt» neuzņēma plānoto trajektoriju, joprojām nav zināms. Iepriekš izskanēja versijas, ka tas varēja notikt programmatūras defekta dēļ. Tomēr ceturtdien izskanēja jauna versija - vainīgs amerikāņu radars.

Oficiāli gan pats «Roskosmoss» par neveiksmes iemesliem neziņo, taču jauna versija, kas izskanējusi publiskajā telpā - vainojams amerikāņu radars, kas atrodas Aļaskā, kura elektromagnētiskais lauks ietekmējis Krievijas aparāta kustības trajektoriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu