Reirs: šo budžetu sagaidu ar viegluma sajūtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Runājot par 2012.gada valsts budžetu, kura likumprojekts otrdien tiks iesniegts Saeimā, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V) atzina, ka šo budžetu sagaida ar viegluma sajūtu.

Intervijā Latvijas Radio Reirs pauda, ka līdz ar to būs iespējams noslēgt starptautisko aizdevēju misiju.

Reirs atzina, ka aizdevēji pievērsuši uzmanību diviem jautājumiem - «airBaltic» un «Latvijas Krājbankas» lietai. «Bet tur es domāju, mūsu pozīcija ir skaidra, ko pauž finanšu ministrs, sapratnei vajadzētu būt,» sacīja Reirs.

Viņš atgādināja, ka pirmo reizi astoņu gadu laikā pamatbudžetā būs neliels, bet pārpalikums.

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs informēja, ka Latvija skatījās arī uz to, kas notiek pasaulē, analizējot situāciju eksporta tirgū.

«Mēs esam apstājušies pie 2,5% budžeta deficīta un mūsu prognozes sakrīt ar Latvijas Bankas prognozi, kas parasti sniedza konservatīvākas prognozes,» sacīja Reirs.

Viņš pauda pārliecību: «Ar piesardzīgu optimismu raugos uz 2012.gada budžetu. Krīze Eiropā varētu būt pirmajā, otrajā ceturksnī, varbūt nedaudz trešajā, taču gada griezumā krīzei nevajadzētu būt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu