Vaidere par to, kur Latviju vissmagāk skars otrais krīzes vilnis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere uzskata, ka otrais krīzes vilnis Latviju varētu skart ne tik daudz kādu iekšējo faktoru dēļ, cik eksporta iespēju sarukuma uz Eiropu dēļ.

To Vaidere atzinusi intervijā laikrakstam «Neatkarīgā».

«Runājot par Latviju un otro krīzes vilni, redzu, ka tas varētu mūs skart ne tik daudz kādu iekšējo faktoru dēļ, cik eksporta iespēju sarukuma uz Eiropu dēļ. Tieši eksports bija tas, kas veicināja mūsu ekonomikas atveseļošanos. Tāpēc mums nevar būt vienaldzīgs citās Eiropas valstīs notiekošais, vienīgi mēs paši tur maz ko varam darīt,» uzskata Vaidere.

Vaidere piekrīt, ka viens no ceļiem, kā izķepuroties no šī otrā krīzes viļņa, ir Ķīnas investīcijas.

«Tas ir ceļš, lai viņi nāk! Vienīgi jāraugās, lai Ķīnas tirgus, kam uz ES ir maz šķēršļu, atvērtu mums pretī arī savējo – jābūt līdzsvaram, arī mums ir jāvar iet Ķīnā ar savām investīcijām. Ķīnas tirgus ir diezgan politizēts un noslēgts pret ienākošajām investīcijām, importa precēm. EP Starptautiskās tirdzniecības komiteja, kurā es arī darbojos, strādā šajā virzienā,» pauž Vaidere, norādot, ka otrs virziens ir Centrālāzijas valstis.

«Vēl virziens ir arī Centrālāzijas valstis – Uzbekistāna, Kazahstāna, Kirgizstāna, Tadžikistāna, Turkmenistāna, Mongolija, kurās investīcijas ir nepieciešamas un kas ļoti pozitīvi izturas tieši pret Baltijas valstīm, jo mēs viņus saprotam, runājam viņiem saprotamā valodā. Šie tirgi arī ir sarežģīti, bet tur ir arī iespējas, un varbūt mūsu investori jāiedrošina doties arī uz šīm valstīm. Paļauties uz eksportu tikai uz ES ir riskanti, jābūt diversifikācijai. Arī Krievijas tirgū jāstrādā,» tā Vaidere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu