Arī Lietuvas «Swedbank» lūdz izmeklēt baumas par bankas problēmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lietuvas «Swedbank» pirmdien vērsusies pie Valsts drošības departamenta, lūdzot noskaidrot, kas izplatījis nepatieso informāciju par šīs bankas problēmām Latvijā, Igaunijā un Zviedrijā, mēģinot sacelt paniku sabiedrībā, žurnālistiem pastāstījis «Swedbank» Lietuvas vadītājs Antans Danis.

Pēc viņa teiktā, Lietuvas iedzīvotāji panikai nav ļāvušies un banka strādā parastajā režīmā.

«Lietuvas iedzīvotāji un uzņēmumi izturējušies daudz mierīgāk un racionālāk. Nejūtam, ka bankas struktūrvienībās būtu palielinājies skaidras naudas operāciju apjoms,» viņš norādījis. «Jautājumā par to, kas saceļ nemieru masu saziņas līdzekļos un [sociālo vietņu] komentāros, esam vērsušies pie drošības dienesta, lai gādātu, ka šis satraukums neizplatās tālāk».

Danis uzsvēris, ka ir ļoti svarīgi nodrošināt tiklab Lietuvas, kā visu Baltijas valstu finansiālo stabilitāti.

Kā tikmēr pastāstījis Lietuvas Bankas vadītājs Vits Vasiļausks, viņa rīcībā esošie dati neliecina, ka Lietuvā aizvadītajā nedēļas nogalē nauda būtu izņemta biežāk nekā parasti.

Pēc viņa teiktā, kopš 16.novembra, kad tika apturēta bankas «Snoras» darbība, noguldījumu apjoms Lietuvā sarucis tikai par 0,2%, vēsta portāls «Diena.lt».

«Viss notiek kā parasti. Kā liecina iedzīvotāju un uzņēmēju izturēšanās, cilvēki sapratuši, ka tās bija tikai vienas bankas problēmas,» piebildis Vasiļausks.

Jau ziņots, ka svētdien strauji izplatījās baumas par «Swedbank» bankrotu, kā dēļ Latvijas reģionos, bet vēlāk arī Rīgā pie bankomātiem pulcējās desmitiem cilvēku. Sākotnēji garākās rindas bija pie «Swedbank» bankomātiem, bet, kad nauda no tiem bija izņemta, radās jauns baumu vilnis, un cilvēki metās arī pie pārējo banku bankomātiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu