Kaktiņš: dažos aspektos šī republika ir sabrukusi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš norāda, ka cilvēku uzticēšanās valsts augstākajām amatpersonām sasniegusi ļoti kritisku līmeni.

«Ļoti būtisks faktors, kas rada šo gaisotni [notikušajā ap «Swedbank» ] ir uzticēšanās. Kāda kopumā ir uzticēšanās valstij, politikai. Mēs ilgstoši dzīvojam dziļā uzticēšanās krīzē. Tā ir tik dziļa, ka teikšu skaļiem vārdiem – man izskatās, ka dažos aspektos šī republika ir sabrukusi. Un tas ir cieši saistīts ar uzticēšanos,» sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «100.pants» sacīja Kaktiņš.

Eksperts norādīja, ka cilvēku rīcība saistībā ar ažiotāžu ap «Swedbank» ir pārsteidzoša, jo šai bankai cilvēki uzticējušies visvairāk. «Pie bankas, kura ir stabila banka, cilvēki stāv rindā un izņem naudu,» teica viņš.

Vienlaikus gan Kaktiņš uzsvēra, ka ir iespējams atjaunot uzticību amatpersonām. «Tas nav viegls uzdevums, taču to var izdarīt. Agrāk vai vēlāk, tā vai citādi, tam ir jāsanāk,» – tā Kaktiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu