Smirnovs: īsto panikas cēlāju neizdosies atrast

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ekonomists Dmitrijs Smirnovs, kuru pirms dažiem gadiem Drošības policija aizturēja par to, ka viņš prognozēja lata devalvāciju, ir pārliecināts, ka panikas ap «Swedbank» cēlāju likumsargiem neizdosies atrast. Viņš sarunā ar laikrakstu «Neatkarīgā» sacījis, ka panikas celšanā piedalījušās pašas drošības iestādes.

«Tas bija tikai banku krīzes mēģinājums, lai pārliecinātos, kā strādā sistēma. Panika sākās vienlaikus vairākās pilsētās un izplatījās ļoti ātri, tas nozīmē, ka aiz tā visa stāv nopietni cilvēki,» secina Smirnovs.

Smirnovs pats panikai neesot ļāvies, jo no saviem informācijas avotiem uzzinājis, ka banku problēmas pa īstam sāksies tikai nākamgad.

Ekonomists domā, ka 2012.gada rudenī būs Latvijas neatkarības, ekonomiskās un komercbanku sistēmas beigas. «Krīzi regulē cilvēki no augšas, un ar šo gājienu tika pārbaudīts, cik veiksmīgi var sacelt paniku,» uzskata ekonomists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu