Cilvēki ziņo DP par iespējamiem baumu izplatītājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Drošības policijas (DP) lūgumam sniegt personu rīcībā esošo konkrēto informāciju par iespējamiem baumu izplatītājiem par «Swedbank» problēmām, par šajā jomā saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem atsaukušies jau vairāki desmiti cilvēku.

DP aicina atsaukties cilvēkus arī par tādiem īsziņu sūtītājiem, kuri, viņuprāt, nav patiesie sūtītāji.

Pagaidām neviena persona par šo baumu izplatīšanu nav aizturēta, aģentūrai LETA teica DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

LETA jau ziņoja, ka pēc tam, kad sabiedrībā izplatījās baumas par «Swedbank» problēmām un sākās ažiotāža, cilvēkiem steidzot no bankomātiem izņemt skaidru naudu, DP ierosināja kriminālprocesu.

Kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma 194.1 panta - par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli.

Maksimālais paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pašlaik DP ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kuras šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas.

dp@dp.gov.lv

DP pārstāve piebilda, ka izmeklēšanas interesēs DP detalizētu informāciju nesniegs.

DP aicina nepakļauties baumu ažiotāžai.

Tikmēr Zviedrijas banka «Swedbank» paziņojusi, ka bankas pozīcija ir vairāk nekā stabila, noraidot Latvijas sociālajos medijos izplatījušās baumas par «Swedbank» bankrotu.

Arī AS «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis pirmdien paziņoja, ka svētdien saceltā nepamatotā ažiotāža ap bankas iespējamām problēmām pirmdienas laikā pakāpeniski ir norimusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu